To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Zniszczone auto, poszukiwana szyba z pleksi

pepi - 15-04-2011, 15:42
Temat postu: Zniszczone auto, poszukiwana szyba z pleksi
ktoś bardzo chyba mi zazdrości skoro mi tak załatwił auto w nocy

http://img843.imageshack.us/g/dsc0070y.jpg/

a teraz mam pytanie czy ktos mi moze wyciąć z plexi albo z czegos innego tylnią "szybę" ??
mam zapasowa klape ale narazie jej nie chce montować

Anonymous - 15-04-2011, 16:00

o ku....rcze :shock: :shock: tylko Twoje auto tak załatwili ? pierwsze co bym zrobił to zgłosił fakt na policje potem szybko wynajął garaż, albo miejsce na parkingu strzeżonym...

heh... szkoda miśka.. :roll: a sprawcy to bym.... :evil: :evil:

polon - 15-04-2011, 16:08

współczuję, znam ten ból..... też mi kiedyś po złości i z zazdrości ukręcili lusterka, a później odbili buta na tylnym błotniku, tylko dlatego, że auto się wyróżniało (Accord Coupe CD7 )
:/ ( łapy bym poukręcał )

Tomek - 15-04-2011, 16:14

w sumie lepsze szyby niż cały lakier
choc tylna szybe gorzej dostac, ale jak mowisz, juz masz
albo ktos ci pozazdroscil, albo zemsta za jakies przewinienie

robertdg - 15-04-2011, 16:39

pepi, wyrazy współczucia, może to jakiś elew któremu podpadłeś :?

Tak czy inaczej do rzeczy, tylną szybę z plexi mozna w będzinie wywalczyć, ale:
jezeli to będzie z formatu cięte, to nie będzie tanio, (jezeli da rade z odpadów znależć kawałek o wymaganych wymiarach, to super),
plexi nie bedzie się trzymać na kleju do szyb, musiałbyś to przykręcać
może warto wyciąć szybę z jakiejś uszkodzonej klapy i wkleić :?:

coolluk - 15-04-2011, 17:03

Masakra :( :shock: takim to trzeba komisyjnie ręce uciąć !!! Mi ostatnio na parkingu w fordzie uszkodził ktoś przednią szybę :( Współczuję ...
Anonymous - 15-04-2011, 17:08

Byłem i jestem w szoku od rana. Sam nie wiem co o tym myśleć, ale gdybyś potrzebował pomocy to pisz. Gdybyś Legnuma nie "zrobił" do przyszłego tygodnia, to pożyczę Ci Carismę byś mógł poruszać się do pracy.
Anonymous - 15-04-2011, 17:24

plexę kupisz w każdej castoramie, docinasz sam flexem... ale tak jak pisze Robert musisz przykręcić a dopiero potem łatać dziury sylikonem żeby się woda nie lała... ogólnie kiepska sprawa.... no i kolejny minus że chyba szyba w legnum nie jest płaska więc może być problem ze spasowaniem..
coolluk - 15-04-2011, 18:01

Derpin napisał/a:
szyba w legnum nie jest płaska więc może być problem ze spasowaniem..

I tu jest pies pogrzebany :( ja kiedyś robiłem taką operację opalarką i profilowałem ale to były małe elementy i pleksa też był jakaś specjalna plastyczna pod wpływem temperatury
się odkształacała... a jeśi już kleić to najlepiej klejem do szyb tylko znowu problem w drugą stronę żeby go później dobrze usunąć jak już bedzie szyba właściwa ...

adt81 - 15-04-2011, 18:29

Takich to lać i patrzeć czy równo puchnie - trzeba być skończoną podłą świnią żeby coś takiego zrobić :evil:
atsar - 15-04-2011, 18:52

masakra, w ogolę w jakim my kraju żyjemy. Mi polecieli po całym boku ostrym narzędziem, ale u Ciebie to już w ogolę przegięcie.
Rozumiem AC nie miał?

Hugo - 15-04-2011, 20:25

atsar napisał/a:
w ogolę w jakim my kraju żyjemy
Niech żyją rodacy :mrgreen: Jak ja kocham ten kraj... Chyba ktoś Cię nie lubi.
pitbu77 - 15-04-2011, 23:37

@ Hugo - sarkazmy na bok. Nic przyjemnego widzieć i tym bardziej żartować...
@pepi - przykro mi bardzo. Aż chciałoby się znaleźć teraz kamerę, która to sfilmowała i ukręcić gnojkom jaja z tego filmu. Tylko pewnie nic takiego się niestety nie wydarzy.
Masz nas, braci MM więc nie krępuj się o coś zawołać. Jak możemy - pomożemy.

pawliku - 16-04-2011, 00:45

Rafał podjedz na Pawliczka w zabrzu powinni coś wymyslec z tą tylną szybą. Polecam ich :)
robertdg - 16-04-2011, 08:49

Mogę pomóc w przeklejce szyb, osobiście temat plexi uważam za słaby i kłopotliwy.