Off Topic - SKODA ogłosiła super promocje
akbi - 07-11-2006, 17:25 Temat postu: SKODA ogłosiła super promocje
Podobno kiedyś ściągano z podobnej promocji auta używane z Holandii
Rafal_Szczecin - 07-11-2006, 18:13
hehe to nie jest smieszne ktos takie auto kupi, jako pelnowartosciowe itp .
byla kiedys taka akcja, ze gosc kupil auto ( tez Skode ) nowke funkiel z salonu ( a jak z salonu to wiadomo - auto bezwypadkowe ) i po jakims czasie przyjezdza do salonu i mowi, ze dach zaczyna pekac, po czym okazalo sie, ze dach byl szpachlowany i to nie dach pekal tylko szpachla .
pozniej okazalo sie takze, ze owa skoda spadla z lawety ktora wiozla auta do salonu ( ta i jeszcze kilka innych egzemplarzow ) po czym zostala naprawiona i sprzedana jako nowka funkiel bezwypadkowa
Chooper - 07-11-2006, 18:20
Rafal_Szczecin napisał/a: | byla kiedys taka akcja, ze gosc kupil auto ( tez Skode ) nowke funkiel z salonu ( a jak z salonu to wiadomo - auto bezwypadkowe ) i po jakims czasie przyjezdza do salonu i mowi, ze dach zaczyna pekac, po czym okazalo sie, ze dach byl szpachlowany i to nie dach pekal tylko szpachla .
pozniej okazalo sie takze, ze owa skoda spadla z lawety ktora wiozla auta do salonu ( ta i jeszcze kilka innych egzemplarzow ) po czym zostala naprawiona i sprzedana jako nowka funkiel bezwypadkowa |
takich akcji było wiele wiele.
w TVN w uwadze była pokazywana historia gościa co alfe kupił, która okazała się bita z każdej strony...
co do tych fotek...to sa tak stare, że potykają się o własną brodę
kamilek - 07-11-2006, 18:43
Hej, a możecie mi powiedzieć, dlaczego auta "utopionego" nie można sprzedać jako pełnowartościowego? Co się w nim psuje? Oczywiście tapicerka....ale czy coś jeszcze?
saphire - 07-11-2006, 18:47
Woda w silniku i w profilach zamkniętych karoserii niekoniecznie dobrze wpływa na całokształt. Po zalaniu silnika to w zasadzie remont kapitalny z wymiana większości elementów.
Matejko - 07-11-2006, 19:13
heheh ciekawe jak wystrzela zalana poduszka powietrzna - czy tak jakby sie sciera mokra w pysk dostalo ??
kamilek - 07-11-2006, 19:41
No a nie można poczekać, aż to wszystko wyschnie?
JCH - 07-11-2006, 19:43 Temat postu: Super promocje ;) Były kiedyś dostępne jakieś auta po gradobicuiu, nie wiem ... Vectry chyba ...
Funkiel nówki za 6 koła mniej, czy jakos tak ....
Anonymous - 07-11-2006, 20:22
kamilek napisał/a: | No a nie można poczekać, aż to wszystko wyschnie? |
Ty chyba nie wiesz co piszesz Takie auto nadaje sie tylko na złom niestety, kiedyś po powodzi u Niemca w Polsce można było kupić takie auta oczywiście niby nic im nie było ale potem okazywało sie że niestety były w tragicznym stanie rdza wpiep..ła je błyskawicznie częste awarie elektroniki etc etc... oczywiście można je sprzedawać pod warunkiem że będą one tańsze nawet o kilkadziesiąt procent i oczywiście nie można ukrywać że są po powodzi!!
Anonymous - 07-11-2006, 20:25
"fajna" mi promocja topielcow - wspolczucie dla ich przyszlych wlascicieli
saphire - 07-11-2006, 20:37
kamilek napisał/a: | No a nie można poczekać, aż to wszystko wyschnie? |
Jak wyschnie to już go pewnie ruda zeżre a np. poduche sie moga posklejać i przy wystrzale po prostu dostaniesz cegłą w twarz, itp. itd. a silnik to na złom, elektryka nasiąknięta wodą też zajefajnie działa
kamilek - 07-11-2006, 21:45
Dobra, wiem, że jestem upierdliwy, ale ciekawość mnie zżera (pewnie jeszcze bardziej, niż korozja te auta ) Czy takie auto jest już z góry skazane na złom, czy są elementy, które da się odratować? Jakbym poszedł do takiego zalanego samochodu (oczywiście po uprzednim wysuszeniu go) i spróbował odpalić, to co by się stało? Zapaliłby? A może małe zwarcie?
saphire - 07-11-2006, 21:59
No jak ma wodę w cylindrach/kadłubie/kolektorach/whatever to efekty były by ciekawe np. w stylu pogiętych korbowodów itp.
Cezar - 07-11-2006, 22:03
kamilek napisał/a: | czy są elementy, które da się odratować? |
Szyby i moze jeszcze wycieraczki
akbi - 07-11-2006, 22:08
Cezar napisał/a: | kamilek napisał/a: | czy są elementy, które da się odratować? |
Szyby i moze jeszcze wycieraczki |
Lampy też się nadadzą
|
|
|