Pajero III - [3.5V6] Psujemy... Chcę włożyć kombajn 2din.
MŁYNEK - 15-04-2011, 20:55 Temat postu: [3.5V6] Psujemy... Chcę włożyć kombajn 2din. Panowie...
Zamierzam dobrać się do mojego misia, a konkretnie mam plan, aby wyciągnąć stare (hamerykańskie radio które czyta tylko niektóre stacje w pl)
Panel od sterowania nawiewami umiejscowić w miejsce gdzie montowana jest zmieniarka (temat o wyciąganiu tej szufladki znalazłem
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=konsole
Jest tam podany link do fotorelacji ale on niestety nie działa
O takie coś mi chodzi:
Na allegro nawet znalazłem jednego z takim samym patentem - ale ten ma climatronica a ja mam klimę zwykłą - czy nie będzie problemów aby przenieś ją w te miejsce o którym wspominałem?
I jak dobrać się do tej konsoli "drewnianej" widzę tam dwie śrubki nad kolorowym wyświetlaczem i nic więcej...
Swoją drogą czy idzie może ten wyświetlacz przerobić na POLSKIE warunki, temperaturę pokazuje w *F, zasięg w milach itp.
PiotrKw - 15-04-2011, 21:04
Climatronik przeniesiesz bez problemu , zwykłą nie wiem .
Co do "drewienka " z plastiku . Odkręcasz te dwie śruby na górze , podważasz delikatnie z boków i wyciągasz na siłę . Uważaj żeby nie wyginać gdyż może pęknąć środkowa poprzeczka , ta najcieńsza , ma z drugiej strony zgrzany kształtownik z blachy w celu ustabilizowania . Może się odkleić , ale wtedy klej na gorąco i nie ma problemu.
Wloty powietrza mogą zostać na miejscu lub wyjść razem z maskownicą .
Powodzenia
MŁYNEK - 15-04-2011, 21:29
A to ekran od komputera oraz sterowanie nawiewami wyjdzie razem z tym "drewienkiem" czy to jest przykręcone tak jak ta ramka od dolnego panelu?
PiotrKw - 15-04-2011, 21:39
Zostanie , z tego co pamiętam wcześniej musisz wyjąc radio , dwa druty wygięte w literę U ( mogą byc obcięte szprychy rowerowe) odblokowują zatrzaski boczne . Całe "drewienko" jest na zatrzaskach .
MŁYNEK - 15-04-2011, 21:45
Hmmm no i tu jest zonk... to radio nigdzie nie ma żadnej szczeliny gdzie można włożyć wspomniane "wytychy"
PiotrKw - 15-04-2011, 21:56
Ma, po dwa nieduże ( fi 2- 2,5 mm ) otwory po prawej i lewej stronie. W nie wsuwasz U Jednocześnie z prawej i lewej
labramsek - 17-04-2011, 21:21
Temperatury raczej chyba nie przerobisz, ale zasieg jak najbardziej.Musisz przytrzymać któryś guzik przez chwilę (nie pamiętam który).
PiotrKw - 17-04-2011, 21:45
Naciskasz jednocześnie M oraz pojedynczy przycisk z lewej strony ( A). Na wyświetlaczu ukaże się stosowana jednostka. Do wybrania używasz przycisków H km , M mile , czyli w Twoim przypadku wciskasz H. Tak samo ustawić zużycie paliwa km/h Na wyświetlaczu ukaże się wybrana jednostka. Tak samo do wybrania użyć przycisku H i M . Po wybraniu nacisnąc potwierdzenie przyciskiem SET . I ponownie SET w celu powrotu wyświetlacza do normalnej pracy . Tyle instrukcja. Teraz możesz ćwiczyć
MŁYNEK - 22-04-2011, 10:50
Hmmm problem w tym, że ja nie posiadam żadnych przycisku jak M (mam ADJ i DISP). Naciskałem wszystko po kolei i nic się nie działo. dodam, że ja mam kolorowy wyświetlacz z USA (zdjęcie na samej górze). W Europejczykach takich chyba nie było z tego co kojarzę.
labramsek - 23-04-2011, 19:59
Przytrzymaj przez chwilę przycisk pierwszy od lewej przez jakieś 3-5 sek. Zmienisz dystans z mil na km.
MŁYNEK - 25-04-2011, 20:44
labramsek napisał/a: | Przytrzymaj przez chwilę przycisk pierwszy od lewej przez jakieś 3-5 sek. Zmienisz dystans z mil na km. |
Zadziałało - wielkie dzięki.
Wiesz może czy coś jeszcze można zdziałać? Może temperaturę idzie jakoś za stopnie Celsjusza?
Cytat: | Ma, po dwa nieduże ( fi 2- 2,5 mm ) otwory po prawej i lewej stronie. W nie wsuwasz U Jednocześnie z prawej i lewej |
Moje niestety takich otworów nie posiada.
jutro zrobię dokładne zdjęcie.
labramsek - 26-04-2011, 22:01
Z temperaturą nie wiem, u siebie kombinowałem na różne sposoby i nie udało się nic. Być może w serwisie.
MŁYNEK - 26-04-2011, 22:01
No i miało być prosto i przyjemnie a wyszło jak zawsze....
Pierwszy raz widzę na oczy takie czary...
Może to zilustruje
Niech mnie ktoś olśni bo nie mam pojęcia o kiego grzyba tu biega...
Do radia podłączone były dwie anteny jedna wtyczka większa druga mniejsza. (po odłączeniu tej mniejszej radio w ogóle się nie włącza
Następnie podłączone są dwie wtyczki, jedna biała (ta większa) i druga mniejsza okrągła... z tego co wykminiłem to ta okrągła to głośniki tylko czy ktokolwiek ma jakiś opic takiego łącza? Czy aby czasem z tej wtyczki nie idzie to jeszcze na wzmacniacz, a jak tak to gdzie tego ustrojstwa poszukiwać?
Nie ogarniam też tej białej wtyczki po co tam dochodzi 7 przewodów? 4szt to kumam, bo jedno zasilanie, drugi kabel to "+" po stacyjce, masa, i sterowanie anteną elektryczną... a co z resztą???
Znalazłem w necie coś takiego:
http://www.discountcarste...ail.aspx?ID=434
Ale za wiele mi to nie mówi...
PiotrKw - 27-04-2011, 07:50
MŁYNEK napisał/a: | Niech mnie ktoś olśni bo nie mam pojęcia o kiego grzyba tu biega... |
Ja poddaje sie w podpowiedziach , rzeczywiście nawet mocowanie inne niż w europejskich. Powodzenia.
MŁYNEK - 27-04-2011, 10:11
Ano... czary Panie...
Wie ktoś może gdzie można zlokalizować wzmacniacz? nie chcę pruć pół auta aby go znaleźć...
[ Dodano: 27-04-2011, 12:17 ]
Dokopałem się do wzmacniacza...
Jest z tyłu w okolicach lewego nadkola...
Jego symbol to: mr490702 no i to by było na tyle...
W necie nie ma nic na ten temat
[ Dodano: 28-04-2011, 12:03 ]
Po 17 godzinach wczorajszej walki.... w końcu radyjko zamontowane.
Dorobiłem sobie sam wtyczki takie jak w linku, jednak w głośniach przez wzmacniacz było słychać buczenie, piski itp...
Wywaliłem ten syf całkiem, i doprowadziłem kable do bagażnika, a tam metodą prób i błędów podłączałem głośniki.
Brawa należą się konstruktorom pajero, jednym wkrętakiem można pół auta rozkręcić
Problem... bardzo wielkim było przeniesienie panelu z nawiewami. A mianowicie nie szło włożyć linki od sterowania zimno/ciepło... Musiałem wywiercić dziurkę fi10 pod kątem 45* aby linka przeszła z chwytakiem i teraz wszystko jest cacy. Jednak dla osoby która nie umie się bawić i nie ma odpowiednich narzędzi raczej odradzam temat/
Później wkleję fotki
|
|
|