MitsuManiaki.com - pomysl na chat
Anonymous - 25-08-2005, 16:47 Temat postu: pomysl na chat tak sobie mysle z tym chat'em... byl to naprawde swietny pomysl i troche sie dzialo, dlaczego to upadlo i nikt juz nie siedzi tam? moze niewygodne jest trzymanie szufladki na pasku na dole? W koncu wymyslilem ze najlepszym rozwiazaniem bylo by cos na zasadzie chata w sieciach lokalnych tzn. siedzi sobie ikonka w tray'u (program by sie odpalal i laczyl z serwerem przy starcie kompa) i mruga wtedy kiedy ktos cos napisze... najbardziej do tego pasuje mi mIRC. Nie jest to skomplikowany program i odpowia wszystkim zalozeniom. Co Wy na to? Mozna zalozyc kanal na probe i zobaczyc jak to bedzie funkcjonowac.
jakby bylo zainteresowanie moge przygotowac jakies male howto i pliki, zeby nikt nie mial problemu z instalacja i konfiguracja
polsaler - 25-08-2005, 18:21
Borek super pomysł !!! Troszke mi tu chata brakuje w tych mitsumaniakach !!! A jak go nie ma to pisze sie bez sensu w różnych działach i wtedy ... zjebka gwarantowana . Jestem za !!! Początkowo chat miał swój niepowtarzalny klimat . Imprezy były . Piło sie . Ciasteczka się gotowało . Echhhhh TO BYŁY CZASY !!!!
Anonymous - 25-08-2005, 18:27
moge sesje na kanale ircowym poostawic.
Anonymous - 25-08-2005, 18:27
a to wszystko moze wrocic bo kto by chcial co chwile na chat spogladac czy moze ktos sie w koncu pojawil.. a tak bedziesz mial ikone w tray'u i jak ktos cos na pisze to ikonka zacznie migac i wtedy wiesz ze ktos jest.
juz prawie wszystko przygotowalem, czekam tylko na chetnych
Efa! - 25-08-2005, 18:49
Proponuję program Inspeak: można sobie przesyłać nieograniczoną ilość danych przy okazji czatu. I puszczać muzyczkę online i wiele innych.
TNT - 25-08-2005, 19:41
Popieram jestem stanowczo za i tak jak mowi Polek to mniej bzdet bedzie trafiac tam gdzie nie powinny.
Anonymous - 25-08-2005, 19:42
zainstalowalem to ale cos nie chcialo mi sie polaczyc nie wiem czemu, sprobuje pozniej w domu zeby to obczaic a tak wogole to na IRCu tez mozna przesylac pliczki przez DCC a ma kilka fajnych rozwiazan ktore przygotowuje
misia27 - 25-08-2005, 19:46
polsaler napisał/a: | Początkowo chat miał swój niepowtarzalny klimat . Imprezy były . Piło sie . Ciasteczka się gotowało . Echhhhh TO BYŁY CZASY !!!! |
ano byly byly...i ciasteczka piekles...
Anonymous - 25-08-2005, 20:13
www.mitsumaniaki.com/mIRC.exe
dostosowalem program do naszych wymagan, powinien smigac i laczyc sie automatycznie po rozpakowaniu
ps. na poczatku trzeba kliknac 2 ikonke z prawej i zmienic sobie nicka
w nocy dopracuje to troche bo robilem to na szybko
misia27 - 25-08-2005, 20:57
SUPER!!dziala, ale czekam na te instrukcje dla blondynki
Hubeeert - 25-08-2005, 22:07
Jestem jak najbardziej za borecki masz u mnie piwo
josie - 25-08-2005, 22:32
U mnie też działa... i nawet pusto tam nie jest
Anonymous - 25-08-2005, 22:38
w nocy moze napisze pare slow instrukcji i poprawie pliki konfiguracyjne a jesli sie nie wyrobie (bo mam troche pracy jeszcze) to dopiero po zlocie, poza tym po zlocie postawie oddzielny serwerek tylko dla nas
pozdrawiam
misia27 - 25-08-2005, 22:41
Borek ale pamietaj o szczegolnej instrukcji dla mnie
Moominek - 26-08-2005, 08:22
.... mać!! te piep... blokady na porcie 6667 pakiety rozbijają mi się o ścianę... może jakoś alternatywnie przez port 80, co?
|
|
|