To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - jak włączyć orginalne radio bez kluczyka

andrzej50 - 21-04-2011, 18:35
Temat postu: jak włączyć orginalne radio bez kluczyka
może to śmieszne ale czy da się włączyć oryginalne radio mitsubishi bez kluczyka w stacyjce bo u mnie nie
RaVciO - 21-04-2011, 20:28

To chyba raczej normalne, że w aucie nie można włączyć radia bez kluczyka. Mam tak w MSSie, miałem tak w jednym clio, w drugim clio, w escorcie itd., aczkolwiek można przerobić tak by działało bez kluczyka...
Andrew - 21-04-2011, 20:41

Da się tylko trzeba zmienić podłączenie kabelków od radia i będzie grało niezależnie...
pablo eldiablo - 21-04-2011, 21:01

...ale radio podłączone bezpośrednio, nie przez stacyjkę, w 90% przypadków ciągnie więcej prądu z aku w czasie spoczynku :evil:
andrzej50 - 22-04-2011, 15:48

to że przez stacyjkę to oczywiste ale myślałem że można je włączyć nie przekręcając kluczyka przecież można je wyłączyć jak auto jest zapalone naciskając gałkę radia
pablo eldiablo - 25-04-2011, 10:54

andrzej50 napisał/a:
to że przez stacyjkę to oczywiste ale myślałem że można je włączyć nie przekręcając kluczyka przecież można je wyłączyć jak auto jest zapalone naciskając gałkę radia

Wyłączyć, jak prąd jest - się da, ale włączyć bez prądu - trudniej ;-)

plecho1 - 25-04-2011, 13:09

Można dwa przewody zasilające radio połączyć poprzez zwykły przełącznik zamontowany gdzieś pod kierownicą i w razie potrzeby włączyć prąd na przewód biegnący od stacyjki i już radio będzie działało bez kluczyka w stacyjce.