To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] opony letnie do DID 1,9

wiola77 - 21-04-2011, 22:23
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] opony letnie do DID 1,9
Mobilki Mitsumaniaki:) bardzo proszę o poradę w sprawie opon letnich do carismy z 2003 roku z silnikiem DID 1,9. Moje aktualne opony są bardzo głośne - podobno nazywa się to wyząbkowaniem - w moim samochodzie jest taki hałas jak w pociągu. Bardzo mi zależy by kupić coś sprawdzonego i poleconego - coś co będzie ciche..... no i godne uwagi. Zimówki mam vredestainy i są naprawdę ok. Będę wdzięczna za wszelkie porady:)
Najlepiej gdyby kosztowały do 300 zł za sztukę:)

Yuppy - 22-04-2011, 00:32
Temat postu: Re: opony letnie do DID 1,9
wiola77 napisał/a:
bardzo proszę o poradę w sprawie opon zimowych (...)

Rozumiem, że w związku z nazwą tematu chodzi o opony letnie :)

Obecnie jeżdżę na oponach Dunlop SP Sport Fastresponse 195/60R15 - kupione w tym sezonie. Są ciche, na tyle ciche że przy powolnej jeździe w mieście bardziej słyszę głos silnika a przy pędzeniu po ekspresówce głośniej słychać szum wiatru. Jedyną ich wadą, jaką do tej pory zauważyłem, jest nieco wyższe zużycie paliwa (nawet o około 0,5l/100km).
W poprzednim sezonie letnim jeździłem na Bridgestone'ach, niestety nie pamiętam modelu (prawdopodobnie jakaś Turanza). Na głośność również nie narzekałem i sprawowały się naprawdę świetnie.

Podaj może zakres cenowy, jaki by Ciebie interesował. Rozumiem, że w grę wchodzi rozmiar opon 195/60R15. W tym rozmiarze podane przeze mnie Dunlopy i Bridgestone'y będą kosztowały około 250zł/szt.

wiola77 - 22-04-2011, 09:04
Temat postu: Re: opony letnie do DID 1,9
Oj...przepraszam za ten błąd, tak chodzi mi o zakup opon letnich. A w sprawie ceny to myślałam o około 300 zł za sztukę.
Dzięki za porady:)

Yuppy napisał/a:
wiola77 napisał/a:
bardzo proszę o poradę w sprawie opon zimowych (...)

Rozumiem, że w związku z nazwą tematu chodzi o opony letnie :)

Obecnie jeżdżę na oponach Dunlop SP Sport Fastresponse 195/60R15 - kupione w tym sezonie. Są ciche, na tyle ciche że przy powolnej jeździe w mieście bardziej słyszę głos silnika a przy pędzeniu po ekspresówce głośniej słychać szum wiatru. Jedyną ich wadą, jaką do tej pory zauważyłem, jest nieco wyższe zużycie paliwa (nawet o około 0,5l/100km).
W poprzednim sezonie letnim jeździłem na Bridgestone'ach, niestety nie pamiętam modelu (prawdopodobnie jakaś Turanza). Na głośność również nie narzekałem i sprawowały się naprawdę świetnie.

Podaj może zakres cenowy, jaki by Ciebie interesował. Rozumiem, że w grę wchodzi rozmiar opon 195/60R15. W tym rozmiarze podane przeze mnie Dunlopy i Bridgestone'y będą kosztowały około 250zł/szt.

JCH - 22-04-2011, 09:20

wiola77 napisał/a:
Moje aktualne opony są bardzo głośne - podobno nazywa się to wyząbkowaniem
Weź pod uwagę, że za chwilę Twoje nowe opony mogą również być wyząbkowane. Dobrze byłoby równolegle usunąć przyczynę. Sprawdź czy w zawieszeniu wszystko OK.