Carisma - Techniczne - [Carisma] Problem z postojowkami
Rebelias - 22-04-2011, 14:15 Temat postu: [Carisma] Problem z postojowkami Czesc.. Otoz mam taki problem ze ostatnio zakupilem na gieldzie takieto zarowki led´owe
zobacz tutaj
i problem jest w tym ze po 2-3 dniach sie przepalaja kupilem kilka i wszystkie sie przepalily wlozylem standardowe z wloknem one sie nie pala ale strasznie nagrzewaja tak ze po 2 minutach sie nie mozna ich zlapac bo tak parzy!!! Moze ktos wie w czym problem?? Czyzby jakie zwarcie lub cos takiego?? Z gory dzieki za odpowiedzi...
plecho1 - 22-04-2011, 22:14
Może masz za duże napięcie ładowania albo diody były słabej jakości. Najlepiej sprawdź ładowanie miernikiem, powinno mieścić się w przedziale 13,9-14,5V.
Rebelias - 22-04-2011, 23:19
No spróboje podjade po świętach do kolegi to mi sprawdzi.. A co później zrobić jeśli napięcię bedzię większe??
plecho1 - 23-04-2011, 07:40
Jeśli napięcie będzie za wysokie,ponad 15V, to masz awarię alternatora a dokładnie padł regulator napięcia i trzeba go wymienić.
szuwar - 07-05-2011, 18:04
ja się chętnie podłącze pod temat. Mam problem, przepala mi się bezpieczniki 10A od postojówek od strony pasażera, odłączyłem przód, przepala sie, odłączyłem tył i również przepalenie.... czy to przypadkiem nie może być problem z kostką (znacznik również od postojówek na skrzynce) o numerze MB 953382 ?
i czy moge podmienić z innej lokalizacji bo mają ten sam numer?
jolly69 - 07-05-2011, 19:13
szuwar napisał/a: | Mam problem, przepala mi się bezpieczniki 10A od postojówek od strony pasażera |
sprawdź czy jak się przepalą to wszystko inne działa, nie pamietam dokładnie ale te bezpieczniki chyba odpowiadają jeszcze za coś innego oprócz postojówek, (podświetlanie tablicy, zapalniczka, radio itp, lampka sufitowa itp..)
szuwar - 11-05-2011, 07:23
usterka usunięta:) elektryk też zaczął od ewentualnych przygód z radyjkiem, mówił że może jakiś urwany kabelek, przerdzewiały ... ale okazało się ze było spięcie w oświetleniu tablicy rejestracyjnej - i jest ok, dziękuję za pomoc i podpowiedzi
|
|
|