To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Space Stara - [MSS DID] prawidłowe rozmieszczenie emblematów - tylna klapa

uboot75 - 25-04-2011, 15:32
Temat postu: [MSS DID] prawidłowe rozmieszczenie emblematów - tylna klapa
Czesc
przymierzam sie do kupna spacestara http://otomoto.pl/mitsubi...-C18605420.html

wlasciwie jestem juz zdecydowany ale naszla mnie pewna watpliwosc. przy porownywaniu roznych ogloszen i przyjrzeniu sie tylnej klapie zauwazylem pełna dowolnosc w rozmieszczeniu emblematów...
Byc moze w roznych wersjach silnikowych tak jest (choc trudno w to uwierzyc) ale biorac pod uwage ten sam rocznik i silnik (2003/did) powinno byc tak samo

czy rozmieszczenie "spacestar" po prawej, did po lewej jest prawidlowe?

jesli jest inne czy to oznacza ze tyl mial przygode?

pozdro
uboot75

robertdg - 25-04-2011, 16:08

uboot75 - 25-04-2011, 19:29

dzieki robertdg!!!

wyglada na to ze prawa strona ss lewa typ silnika

teraz jestem juz prawie pewien ze go kupie :) pozostaje kwestia negocjacji ceny, i jak dobrze pojdzie w koncu porzuce renie na rzecz miska :)

uboot75

mkm - 25-04-2011, 21:57

uboot75, sprzedaje salon, więc znając życie auto ma pomalowane zderzaki :wink: ale zapewnienie o bezwypadkowości wziąłbym na piśmie.
Nie kupujesz od pierwszego lepszego handlarza, więc nie powinno być problemów.

uboot75 - 26-04-2011, 12:47

z tymi zderzakami chyba nie ma takiej sciemy, bo nosza slady normalnego uzytkownia - jakas mala obcierka itd , z tylu po otwarciu drzwi jest na nadkolu maly wykwit - rdzy nie widac ale pecherz tak...
chyba najwazniejsze w tym momencie to zawieszenie i silnik - na cos szczegolnie powinienem zwrocic uwage?

drtymf - 26-04-2011, 13:20

uboot75 napisał/a:
zawieszenie i silnik - na cos szczegolnie powinienem zwrocic uwage?

W zawieszeniu na górne mocowanie przednich kielichów - lubi się tam wyrobić i luz mieć.
W silniku głównie stan turbo i głównie stan dwumasy, terkotanie , grzechowanie i wibracje na wolnych obrotach i przy puszczaniu gazu mogą świadczyć że się kończy a wymiana tania nie jest. W razie czego nie daj sobie wcisnąć że to poduszka do wymiany czy coś takiego.
Jak od serwisu to przejedź kawałek w normalny sposób aż się zagrzeje i niech sprawdzą przy tobie czy błędów jakichś ECU nie ma.

A co do znaczków to nowsze poliftowe mają Space star i DID zamienione miejscami ale nie wiem od którego rocznika. Gdzieś to było już na forum.

JCH - 26-04-2011, 17:12

drtymf napisał/a:
A co do znaczków to nowsze poliftowe mają Space star i DID zamienione miejscami ale nie wiem od którego rocznika. Gdzieś to było już na forum.
Coś mi świta, że od 2004.
mk74 - 27-04-2011, 13:03

Witam jestem nowy na forum, ale śledzę je od dawna tzn. od kiedy zakupiłem space stara o którym jest ten temat. Mogę polecić to autko byłem jego drugim właścicielem od przebiegu 104 tys. km. Całkowicie bezawaryjne nie sprawiało mi problemów, wymieniałem tylko olej i elementy eksploatacyjne klocki i tarcze, uszczelki, za mojej "kadencji" żadnego dzwonu nie było z tego co wiem poprzednik też go nie katował. Jedynie tylne drzwi od str pasażera miał malowane ponieważ je lekko przytarłem. Wymieniłem SS ponieważ przesiadłem się do lancerka, którego zakupiłem w autogt a space zostawiłem w rozliczeniu.
uboot75 - 27-04-2011, 17:40

mk74 - mam go juz u siebie :)
dopiero w "domu" zauwazylem delikatne pulsowanie na jalowym biegu pod sprzeglem - to dwumasa?

mk74 - 27-04-2011, 19:25

uboot75. Ja nie zwróciłem uwagi na nic takiego. Jak go ode mnie odkupowali to dokładnie sprawdzili jego stan mechaniczny i nie było uwag dotyczących dwumasy
robertdg - 27-04-2011, 21:13

uboot75 napisał/a:
dopiero w "domu" zauwazylem delikatne pulsowanie na jalowym biegu pod sprzeglem - to dwumasa?
Ten Typ Tak Ma
lucxxx - 28-04-2011, 07:33

To gratulujemy zakupu i witamy nowego posiadacza MSSa :D
drtymf - 28-04-2011, 09:15

Niech słuzy długo i bezawaryjnie ku chwale socjalistycznej ojczyzny ;)
cns80 - 28-04-2011, 09:28

robertdg napisał/a:
Ten Typ Tak Ma
Pitu pitu :) U mnie nie pulsuje ani w MSS ani w Cari. Z tego co oglądałem kilka przed zakupem to też nie pulsowało w żadnym. Chyba że Cię nie zrozumiałem i potwierdzasz że to dwumasa :)
Manuela - 28-04-2011, 10:29

Witamy w gronie Space Starów :) u mnie też nie pulsuje- ostatnio zauważyłam tylko, że zaczyna wyżej pobierać- chyba zaczyna się kończyć tarcza...