To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - Promocyjne przeglądy Misiaków przed zimą

Robson86 - 08-11-2006, 21:04

Fiat, Bodajze Hyundai, Kia tez prowadza takie promocje-darmowe sprawdzenie samochodu na zime :?
JCH - 08-11-2006, 21:09

fular napisał/a:
dlaczego w swojej ofercie nie mają w tym roku (nie wiem jak to było w poprzednich latach) promocyjnych przeglądów przed zimą
Może mechanicy w ASO Mitsu nie nudzą się :roll: :roll: Byłem dziś umówić się na przegląd po 75 kkm - termin czwartek za tydzień. Wcześniej wszystko zajęte.
saphire - 08-11-2006, 21:26

Opel robi darmowe akcje przeglądowe na wiosnę zwykle marzec/kwiecień
saphire - 09-11-2006, 08:59

No może nie z zamkniętymi oczami bo tam też nikoniecznie robią spece - w niejednym warsztacie garażowym można trafić naprawdę niezłego fachurę (ja znam takiego jednego czy dwóch) i jakoś nie ufał bym bezgranicznie tym z ASO - zwykle jak w ASO sie trochę nauczy to idzie na prywatę robić a do ASO nowego-zielonego biorą i tak w kółko...
Anonymous - 09-11-2006, 20:40

JCH napisał/a:
...termin czwartek za tydzień...

Niekoniecznie wynika to z nawału pracy... Wyznaczanie odleglejszych terminów może być elementem polityki marketingowej. Właśnie zareklamowałeś salon Mitsu jako mający dużo klientów, czyli dobry mimo cen.

Dam głowę, że większość 'pracy' mechaników z salonu Mitsu na Paderewa to teraz przekładanie gum na zimówki. Czyli żaden zajob.

Z drugiej strony... jedzmy g**no, miliard much nie może się mylić.

Myślmy samodzielnie. Zadzwoń do salonu w Zabrzu i sie pytnij, założę się że chłopaki nie urabiają sobie rąk po łokcie. A stan Twojego Spejsika można sprawdzić też poza salonem, być może nawet lepiej.

arekp - 09-11-2006, 21:36

tansky napisał/a:
Właśnie zareklamowałeś salon Mitsu jako mający dużo klientów, czyli dobry mimo cen.

Ja nie widze w tym reklamy ... wrecz przeciwnie, ASO ktore ma pelne rece roboty raczej kiepsko wypada w moich oczach - duzo roboty = duza awaryjnosc nowych aut.

JCH - 09-11-2006, 21:46

arekp napisał/a:
Ja nie widze w tym reklamy ... wrecz przeciwnie, ASO ktore ma pelne rece roboty raczej kiepsko wypada w moich oczach - duzo roboty = duza awaryjnosc nowych aut.
Z tym może być różnie. Ale widziałem ten kajet z wpisami i chyba były to przeglądy, więc widać że ludziska przyjeżdzają.
Zagadam jak będę "się przeglądał".
tansky napisał/a:
Zadzwoń do salonu w Zabrzu i sie pytnij, założę się że chłopaki nie urabiają sobie rąk po łokcie.
Do Zabrza? Jechać, czekać .... Tu mam pod nosem. Mam też zaufanie. A do Her-Gum się nieco zraziłem gdy pan pijący kawę w szklance nie ruszając tyłka zza biurka zdawkowo odpowiadał na moje pytania. Odpowiadał twierdząco, a gdy przyszło do konkretów to: "eeee....", "nie wiem", "może będą", "kiedy - nie wiadomo".
Anonymous - 09-11-2006, 21:49

arekp napisał/a:
ASO ktore ma pelne rece roboty raczej kiepsko wypada w moich oczach - duzo roboty = duza awaryjnosc nowych aut.

Ewentualnie - Mitsubishi jako zaje**scie-wyczesana-japońska-marka to taki sprzęt, że nikt przy zdrowych zmysłach nie odda jej pod śrubrokręt jakiemuś mechowi spod wątwocka. Oczywista bzdura. Moja Cari to Japońsko-francusko-holenderski kundel. Jeździ świetnie, ale żaden UberSoldier. Pod względem supportu Mitsu jedzie zdecydowanie na marce.

macia - 09-11-2006, 22:11

tansky napisał/a:
Pod względem supportu Mitsu jedzie zdecydowanie na marce

...Ładny tekst, z podręcznika dla akwizytorów? :wink:

stanik - 09-11-2006, 23:52

witam
To ja napisze, jak to wygląda w Volvo, bo też mają teraz taki promocyjny przegląd przed zimą i byłem z samochodem rodziców. Przegląd kosztuje 50 PLN i w ramach tej ceny jest pełna diagnostyka auta z wydrukiem co jest pilnego do zrobienia, co mniej pilnego a co w ogóle w odległym terminie. Poza tym sprawdzenie oświetlenia, jego regulacja. Pewnie coś jeszcze o czym nie wiem. Mogą wymienić żarówkę (oczywiście za żarówkę trzeba zapłacić), dolać płynu jakiegoś itp. Grubszych napraw w ramach tego serwisu zimowego nie robią. Znaczy mogą zrobić, ale nie w tych dniach co jest wyznaczona ta akcja, bo wtedy jest nawał roboty i jeśli coś poważniejszego jest do zrobienia (ja chciałem, żeby wyczyścili silniczek krokowy/przepustnice bo obroty deczko już falowały) to umawiają na inny dzień, w środku tygodnia (volvo miało akcje w weekendy). No wiec nie skorzystałem i wyczyściliśmy to sami (jest tak samo jak w GDi, a opisy są przecież na forum :) ). Na plus należy zapisać to że jest pełen wykaz co trzeba wymienić i tak w ramach tej listy wymieniliśmy już sobie sami, łączniki stabilizatorów (w ASO za plastikowe chcieli prawie 300 PLN a kupiliśmy metalowe za 100 PLN para). Poza tym klocki hamulcowe tył mają starczyć jeszcze na około 5 tyś km, także już na półce czeka para nowych, oryginalnych klocków volvo także za 1/3 ceny. I jeszcze jakiś ogranicznik skrętu też miał się niebawem klasyfikować do wymiany a naprawiliśmy go sami.
Więc reasumując. Przegląd o tyle fajny, że za te kilka PLN dostaje się pełną listę co trzeba zrobić. Minus jest taki, że jak ktoś liczy, że mu coś w ramach tego zrobią to się myli.
Pozdrawiam

Anonymous - 10-11-2006, 08:08

macia napisał/a:
Ładny tekst, z podręcznika dla akwizytorów? :wink:

Z doświadczenia niestety.

Anonymous - 10-11-2006, 13:03

fular napisał/a:
A może nie zależy im, tzn MMC na klientach z pogwarancyjnymi samochodami. Przecież, jakby zaczęli mocniej zabiegać o nas, a ceny np. byłyby wyższe np. o 10-15% od warsztatów, to z zamkniętymi oczami byśmy naprawiali u nich swoje auta.

Moje doświadczenia są takie, ze jakby nawet były o 10-15% niższe to bym do nich nie pojechał...
Zresztą tyczy się to nie tylko tej jednej marki :-)

Pzdrw.

Robson86 - 16-11-2006, 21:23

Wracajac do tematu :D , ...ale milo by bylo gdyby MMC chciaz swiatelka na zime sprawdzilo :mrgreen: :mrgreen:
Pozdroo

Anonymous - 21-11-2006, 19:20

Czyżby temat umarł śmiercią naturalną? Nie będzie odpowiedzi?
Dodałbym jeszcze alternatywnie przeglądy po zimie, oraz sezonowe promocje na części. Pomarzyć każdemu można :)

JCH - 21-11-2006, 19:33

Jacek68 napisał/a:
Czyżby temat umarł śmiercią naturalną? Nie będzie odpowiedzi?
A kto miałby odpowiedzieć :?:

[ Dodano: 21-11-2006, 19:38 ]
Robson86 napisał/a:
Wracajac do tematu :D , ...ale milo by bylo gdyby MMC chciaz swiatelka na zime sprawdzilo :mrgreen: :mrgreen:
Pozdroo

Byłoby miło gdyby MMC chociaż odpowiedziało .....

Od początku mówię, że bez sensu ten Dział na Forum w takiej postaci.