[97-04]Galant EAxA/W - [EAxW] Tylna wycieraczka - wymiana ramienia w kombi
bongo_22 - 28-04-2011, 11:53 Temat postu: [EAxW] Tylna wycieraczka - wymiana ramienia w kombi W moim Galu mariaż tylnej szyby z wycieraczką dobiega końca. Wszystko z winy sprężyny, która już trochę rozciągnięta, popsuła ten wieloletni związek i przez nią z tyłu nie ma pełnego zbliżenia, tylko jakieś nieśmiałe liźnięcia . W tej sytuacji ze względu na stan starego, nie chcąc bawić się w szukanie i wymienianie samego naciągu, postanowiłem kupić nowe ramię. Poszukałem na Alledrogo i znalazłem nowe, standardowe za znośne pieniądze. http://allegro.pl/nowe-ra...1551408618.html
Ten sam sprzedawca oferuje też zamiennik, w tej samej cenie, który przykuł moją uwagę.
http://allegro.pl/ramie-n...1544170017.html
Wygląd bardziej nowoczesny a nie jak z fiata uno czy innego cienkocienko.
Jednak, tak jak widać, pióro jakieś niestandardowe, więc zadzwoniłem do sprzedawcy, żeby dowiedzieć się o dostępność i wymianę po zużyciu. I tu spotkała mnie niespodzianka. Piór na wymianę nie ma. Sprzedawca poinformował mnie, że opcją jest kolejna wymiana całego ramienia ( sic!) lub kombinowanie z wymianą samej gumy . Stąd pojawia się pytanie, czy któryś z Mitsumaniaków miał już z tego typu wycieraczką do czynienia i jak sobie poradził ze zużyciem? Lub czy wymieniał ktoś samą gumę w tego typu piórze? Prawdę mówiąc korci mnie to ramię bo dzięki niemu tył mojego kombiaka, zostałby odświeżony wizualnie i wyglądałby bardziej jak z XXI a nie XX wieku. Proszę o konstruktywne opinie i dobre rady.
robertdg - 28-04-2011, 12:26
bongo_22, ja tam problemów nie widzę z wymianą samego grzebienie/gumy wycieraczki, koszt tej pierdólki w sklepie to około 1zł za 10cm długości bieżącej, więc za około 3.5zł (bo taką długośc podejrzewam) można mieć nowy grzebień/gume/pióro, czy jak kto woli to nazwać, plus oczywiście wymiana gumki
KaWu - 29-04-2011, 11:15
bongo_22, ja tez nie widze problemu z wymiana gumy w tej drugiej wycieraczce.
Ale raczej tym się nie martw.
Mogę Ci dodać, że jezeli mialbym wybierac to wybtalbym pierwsza - ze wzgledu na jakosc wykonania.
Widzialem taka jak ta druga na gieldzie kiedys. Nie wiem ile ta wycieraczka zadziała.
Na pewno nie dotrzyma do wymiany samej gumki - więc pewnie kupisz kolejne całe ramię.
bongo_22 - 29-04-2011, 17:39
Dzięki za podpowiedzi. Jak mówicie, że nie będzie problemu z wymianą gumy, to skuszę się na zamiennik. Jeśli okaże się szajsem, trudno, kupię wtedy standardowe ramię. I będę woził ze sobą dwa ramiona. Na słońce ładne, a na deszcz działające
|
|
|