To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - [CY3A 1.8] Otwieranie bagażnika z pilota

beti - 29-04-2011, 15:50
Temat postu: [CY3A 1.8] Otwieranie bagażnika z pilota
Mam gratisowy badziewny alarm, od tygodnia rozmawiam z moim ASO aby zgodnie z umową słowną bo słowną ale umową przy zakupie dorobili mi do tego pseudoalarmu otwieranie bagażnika z pilota, zamykanie samochodu i uzbrajanie alarmu becz czujek w środku (na stacji benzynowej zamykam auto z dzieciakami w środku) i nadal nie mam konkretów. Da się czy się nie da?

PS.
Dlaczego pilot do alarmu jest w kluczyku? Gdybym nie chciał alarmu dostałbym inne kluczyki czy każdy lancer ma alarm a oni ściemniają że go montują?

zelu - 29-04-2011, 16:03
Temat postu: Re: Otwieranie bagażnika z pilota
beti napisał/a:

PS.
Dlaczego pilot do alarmu jest w kluczyku? Gdybym nie chciał alarmu dostałbym inne kluczyki czy każdy lancer ma alarm a oni ściemniają że go montują?

w kluczyku jest centralny zamek... a w aso zakladaja alarm uzbrajany razem z centralnym zamkiem

Luk - 29-04-2011, 19:13

beti napisał/a:
dorobili mi do tego pseudoalarmu otwieranie bagażnika z pilota

Chodzi Ci o to, żeby bagażnik otwierał się z pilota niezależnie od drzwi? Tzn. żeby dało się otworzyć sam bagażnik przy zamkniętych drzwiach? A po co?
Przypomniało mi się, że w Mondeo jest w kluczyku osobny przycisk do bagażnika, można go otworzyć przy zamkniętych drzwiach i jak go zatrzaśniesz, to już nie musisz zamykać z pilota, po prostu dalej jest wszystko zamknięte i uzbrojone... Tyle, że nie musisz jeszcze raz naciskać przycisku... Oto Ci chodzi? To chyba się nie da :)
A tak na marginesie, to każdy alarm jest "pseudoalarmem", który zawodowcy rozbrajają w sekundy...

PS. A co do nieuzbrajania czujek, to zależy to od typu alarmu, czasami jest to np. dłuższe przytrzymanie przycisku itp. Pytanie, czy Twój alarm to umożliwia. Każde ASO montuje inne alarmy, nie ma czegoś takiego jak "alarm fabryczny".

gzesiolek - 30-04-2011, 09:05

a wy w SB nie posiadacie przycisku do bagaznika w pilocie?
w sedaniku to calkiem uzyteczne...

Luk - 30-04-2011, 20:38

gzesiolek napisał/a:
a wy w SB nie posiadacie przycisku do bagaznika w pilocie?

Nie, bo w odróżnieniu od sedana my mamy przycisk otwierania w klapie :)

piomic - 30-04-2011, 21:28

I na światłach albo w korku każdy żul może go wam otworzyć. Brak tego guzika na klapie to bardzo dobry patent.
Luk - 01-05-2011, 11:34

piomic napisał/a:
I na światłach albo w korku każdy żul może go wam otworzyć

Jest jeszcze przycisk zamykania zamków od środka, działa także na bagażnik...

fargo - 01-05-2011, 13:26

piomic napisał/a:
I na światłach albo w korku każdy żul może go wam otworzyć. Brak tego guzika na klapie to bardzo dobry patent.

No z tym że ten guzik jest nieaktywny przy włączonym silniku :lol: działa wtedy tylko wajcha obok fotela. Przynajmniej tak jest u mnie z Keyless.

piomic - 08-05-2011, 22:48

A to nie wiedziałem. Jak tak to zwracam honor.