To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - Jakiej firmy filtr powietrza i paliwa do Galanta IV

Anonymous - 09-11-2006, 11:58
Temat postu: Jakiej firmy filtr powietrza i paliwa do Galanta IV
Chciałbym zmienić filtry w moim miśku Galant z 91r. 2.0 bo przyszedl juz na to najwyższy czas. Autko mam roczek a nie wiem kiedy zmienial ostatni właściciel. Po mieście autko spala ok. 15-16litrow na 100km benzyny oczywiście jeżeli chodzi o jazdę to czasami wiadomo depne na gaz ale staram sie jezdzic w miare spokojnie ze wzgledow ekonomicznych. Jeżeli ktos posiada wiedze na temat filtrów powietrza i paliwa to prosze o pomoc. Dziekuje
TommiCrazy - 09-11-2006, 15:28

przetestowane przezemnie na przeciagu ostatnich 7 lat i wczesniej przez kolejne 8 przez mojego ojca wynika ze ani dolotu ani filtra w autku jakim jest galant poprawiac sie niezabardzo da, galant ma spory dolot oryginalnie, bardzo duzy oryginalny papierowy filtr, bardzo dobrze to wplywa na jego elastycznosc, wszelkie pozbywanie sie tych dolotow zmniejsza elastycznosc silnika, najlepszy rodzaj filtra w tym samochodzie to czysty filtr, zmieniany co 10 tys zwykly papierowy daje najlepsze efekty, wszelkiego rodzaje stozki o ile sa dedykowane ksztaltem tez niepogorsza nam osiagow samochodu, sa drozsze ale sie niezapychaja tak szybko jak papierowa harmonijka :)

Ja polecam K&N o wymiarze pasuajcym idealnie do ksztaltu puszki galanta, niezapycha sie i daje mily dzwiek dla ucha.

Anonymous - 03-01-2007, 02:24

Stożki wpuszczają mikro śmieci i skraca to żywotność silnika. Wystarczy to co fabryka dała byleby działało jak przykazali -nowy, bieluchny i pachnący jak "taśma do pupy" papierek;)