[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] 1.3 na wtrysku 75 koni podniesienie mocy
veberer - 01-05-2011, 10:47 Temat postu: [CA1A 1.3] 1.3 na wtrysku 75 koni podniesienie mocy cześć wszystkim. Jestem tu nowy
Tak jak w temacie.
W planie mam dolot z filtrem który da mu więcej powietrza (może macie jakieś fotki jak dobrze poprowadzić dolot?)i odetkać wydech przelotowym tłumikiem, jednak to chyba nie wiele da, co można zrobić więcej ? szukajka mało mi pomogła więc zakładam temat.
Misiek :) - 03-05-2011, 20:31
A czy nie lepiej poszukać 1,6??
Pali tyle samo, prawie tyle samo
Jeśli nie chcesz zmieniać całego auta to możesz poszukać jakiegoś rozbitka/anglika na swap.
Jeśli potrzebujesz duużo mocy, to poszukaj klipsa 1g z silnikiem 2,0 4g63
A na takie podniesienie mocy to można za porównywalne pieniądze mieć o wiele więcej mocy.
tomekk - 04-05-2011, 17:59
tu trochę poczytaj:
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - Mitsumaniaki Strona Główna » Warsztat » Warsztat » Tuning
a jak już poczytasz, to zacznij rozglądać się za silnikiem na swap, tak jak zasugerował Misiek, z tym, że ja bym od razu szukał 1,8 z gti
pzdr.
jolly69 - 07-05-2011, 00:02
veberer napisał/a: | W planie mam dolot z filtrem który da mu więcej powietrza |
no właśnie w tym rzecz że w Twoim miśku jest dosyć duży przekrój dolotu fabrycznie (jak i rozmiar filtra) i zabiegi z np. stożkiem mogą pogorszyć sprawę tym bardziej że będziesz zasysał cieplejsze powietrze niż w oryginale. Moim skromnym zdaniem silnik 1,3 to się na zakupy nadaje a jak chcesz szaleć to tak jak koledzy wyżej napisali....
KlaudiuszBdg - 07-05-2011, 09:05
Dokladnie, kasy wydasz duzo a efekt bedzie slaby, a jak wydasz malo to jeszcze tylko pogorszysz sprawe
|
|
|