To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - [MSS ALL] Tylna szyba boczna

słoik - 01-05-2011, 21:32
Temat postu: [MSS ALL] Tylna szyba boczna
Witam kolegów. Dzisiaj miałem przykrą sytuację która doprowadziła do zbicia przeze mnie tylnej szyby bocznej z prawej strony :evil: . Potrzebuje informacji od was czy ta mała tylna szybka z tyłu jest taka sama przed liftem i po??
Gdyż mam MSS przed liftem a znalazłem takową na allegrowie tylko że z dida rocznik 2004.

Proszę o szybką odp bo jutro podjadę i ją kupię i jadę zamontować bo nie za bardzo bez szybki mogę trzymać autko pod blokiem a korzystać mogę z garażu oddalonego ode mnie dość daleko.
Z góry dzięki

robertdg - 01-05-2011, 23:15

Patrząc po umerach VIN auto produkcji 10.2000r miało tylną szybe stosowaną w modelach 06.2000-03.2001, po numerze VIN auta produkcji 06.2004, szyba tylna była stosowana w latach 04.2001-12.2004

Pomimo tego, że szyby wizualnie wyglądają identycznie/niemalże identycznie, moga się różnić drobnym detalem, bądź zabarwieniem - najlepiej byłoby to sprawdzić na aucie, gdyż nie jest to wykluczone, że pomimo drobnej zmiany szyba może pasowac, zmiana może polegać np na zmianie położenia kołka ustalającego, nie wiem dywaguje na podstawie wytycznych CAPS-a (oznaczenia OEM są identyczne - ale to nie znaczy że produkt jest ten sam) który tylko podaje daty stosowania danej szyby, obrazkowo sa identyczne, ale obrazki tez sa bardziej poglądowe niz szczegółowe. Szyb nie miałem w ręce więc nie moge dac 100% pewności, że pasuje, ale jezeli masz niedaleko do miejsca zakupu to warto sprawdzić.