To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - DRĄŻEK kIEROWNICZY 1.6

tedi58 - 02-05-2011, 22:44
Temat postu: DRĄŻEK kIEROWNICZY 1.6
Pozdrawiam wszystkich na forum, i mam pytanie jakie i jakiej firmy kupić drążek kierowniczy,czy wymienia się parami czy mogę tylko jeden(uszkodzony lewy luzy). Przy zakupie drążka co powinienem otrzymać lub jeszcze dokupić. Dziękuję z góry za rady i podpowiedzi -pozdrawiam.
fuegos - 03-05-2011, 11:34

Mozna wymienic jeden - nie ma roznicy (kupuje sie sam drazek). Co do firmy to oryginal jest najlepszy :D
hitman - 03-05-2011, 12:31

tedi58 ja proponuje Ci dokupic jeszcze końcówki drożków i wymienić nie śą drogie no chyba że nie masz luzów. Koniecznie po ktorej kolwiek wymianie z tych cześci udaj się na ustawienie zbierzności.
tedi58 - 03-05-2011, 14:07

Dzięki za porady koledzy , właśnie się zastanawiałem czy przy okazji wymiany drążka zrobić wymianę końcówek, od nowości nic nie naprawiałem w układzie kierowniczym nie było takiej potrzeby . Dopiero teraz wyskoczył ten luz na drążku ale to już lata zrobiły swoje misiek ma (9latek) a drogi z dziurkami -pozdrawiam ze śniegowego zimowego majowego Wrocka.
Hugo - 03-05-2011, 14:47

Kup drążek kierowniczy firmy febi. Taki o: http://allegro.pl/drazek-...1573279956.html Możesz mieć pewność, że już nigdy nie bedziesz musiał go wymieniać.
tedi58 - 03-05-2011, 16:10

,,Hugo"-a końcówki mogą być zamiennikami czy raczej też lepszej renomowanej firmy -dzięki.
fuegos - 03-05-2011, 16:17

gorne mocowania amortyzatora febi do golfa 2 rozpadly sie po roku... nie ufam jakos tej firmie chociaz materialy zastosowane na drazkach moga byc trwalsze... jezeli chodzi o zamienniki sworzni: sidem, lemforder czy z tanszych teknorot sprawdzily sie super. po nieprzyjemnych doswiadczeniach z tanimi czesciami uwazam ze lepiej jest zaplacic wiecej i miec spokoj na dluzej niz wydac mniej i rozbierac 2 czy nawet 3 razy...
przemekx303 - 03-05-2011, 16:26

końcówki też z wyższej półki jeśli chcesz dłużej pojeździć , są one bardziej narażone na wybijanie niż drążki
tedi58 - 04-05-2011, 09:36

Dzięki za porady -pozdrawiam.
tom17 - 05-05-2011, 09:50

wszystkie elementy zawieszenia/ ukł. kierowniczego kupuję tylko lemforder lub trw jeżeli ten pierwszy niedostępny i nigdy się nie zawiodłem. oryginały pochodzą z tych samych fabryk (nawet linii produkcyjnych) co zamienniki. różnią się jedynie tym że mają znaczek, więc nie ma sensu przepłacać.
tedi58 - 05-05-2011, 16:41

Jeszcze raz serdeczne Dzięki dla Wszystkich pomagającym na forum , Wasze spostrzeżenia oraz rady przeanalizowałem odnośnie zalecanych producentów i stwierdzam że są super , po niedzieli udaję się na zakup elementów -pozdrawiam z chłodnego Wrocka.