To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - przebieg - licznik elektroniczny

Xiah - 04-05-2011, 14:07
Temat postu: przebieg - licznik elektroniczny
nie wiecie czy ogólny przebieg kilometrów jest zapisywany gdzies w pamięci komputera samochodu czy może jakoś w liczniku elektronicznym??, czy po podłączeniu drugiego licznika elektronicznego będe miał swój przebieg czy ten z drugiego auta??
pawelsonx - 04-05-2011, 14:19

z drugiego
Xiah - 04-05-2011, 18:52

czy w takim wypadku da sie ustawić jakoś na drugim licnziku żądany przebieg?? np po podłączeniu do komputera??
kozaR - 04-05-2011, 20:04

nie da się ustawić licznik automatycznie zakodowuje przebieg danego auta i nie da się go zmienić jak jest elektroniczny
pawelsonx - 04-05-2011, 20:09

da się zmienić przebieg popytaj w warsztatach lakierniczych lub u handlarzy
i9i - 05-05-2011, 13:54

Albo szukaj w okolicy "korygowanie liczników" tam tylko się pytają: ile? no ile chcesz pan mieć na tym liczniku :D

BTW. nawet jakby był licznik motogodzin wtopiony w blok silnika nasi rodacy i tak znaleźliby sposób by był przyzwoity przebieg :D

Xiah - 05-05-2011, 17:40

pytanie z troche innej beczki teraz. Interesował mnie przebieg bo chciałem wymienic cały licznik ze względu na urwaną wskazówkę paliwa. dziś rozebrałem stary licznik i zauważyłem ze licznik od ilości paliwa jest przykręcony na 3 śruby, nieidą tam żadne kabelki ani nic, tylko chyba prąd jest przekazywany przez nie. wiec może wystarczy wymienić sam ten moduł od paliwa??

[ Dodano: 22-05-2011, 15:54 ]
wymieniłem samą część odpowiedzialną za wskazywanie ilości paliwa, po podłączeniu wskazówka urosła do max mimo ze w baku jest okolo 10 l paliwa....jak można ręcznie ustawić wskazówke?? czy sa jakieś inne sposoby?? można wskazówke po prostu przesunąć?