LPG - Wymiana Filtra FJ1 HE-BRC P&D
irekkczek - 05-05-2011, 13:51 Temat postu: Wymiana Filtra FJ1 HE-BRC P&D Witajcie. Chciałbym wymienić filtr w mojej instalacji i mam do was pytanie.
Jeśli pojadę do gazownika to wymiana takiego filtra :
kosztuje od 100-120 zł. W internecie znalazłem wkłady do takiego właśnie filtra za 16-20 zł. Jedyna różnica jest taka, że gazownik wyciąga całą puszkę i wstawia drugą, nie wymienia wkładu(przynajmniej przy mnie), ale czy nie wymieniają oni czasem potem samych wkładów i kasują za to 100 zł? Proszę o porady kogoś kto wymieniał i jaki wkład kupić, i sam sposób montażu. Z góry dziękuję i pozdrawiam
czy takie wkład będzie dobry?
http://allegro.pl/filtr-s...1561271783.html
KaWu - 06-05-2011, 07:55
irekkczek napisał/a: | różnica jest taka, że gazownik wyciąga całą puszkę i wstawia drugą, nie wymienia wkładu(przynajmniej przy mnie) |
Bo szybciej to trwa niż wymiana wkładu w nim i czyszczenie... Czas to pieniądz
irekkczek napisał/a: | ale czy nie wymieniają oni czasem potem samych wkładów i kasują za to 100 zł? |
Musiałbyś go zapytać. Albo wystarczy zajrzeć i obejrzeć filtr w środku czy był czyszczony.
irekkczek napisał/a: | czy takie wkład będzie dobry? |
Raczej tak-numery się zgadzają.
irekkczek, polityka BRC właśnie jest taka, że kasują sporo na przeglądach.
Nie pojedziesz na przegląd to możesz stracić gwarancję.
A jak sam wymienisz filtr to jak sprawdzisz w programie czy ustawienia są poprawne Raczej klucza instalator Ci nie podał i programu raczej nie masz do podglądu
RalfPi - 03-01-2014, 21:59
No i na mnie też przyszło - w sumie nie wiem, czy jechać do mojego gazownika i płacić 120zł i mieć spokój (gwarancję), czy samemu pogrzebać przy samochodzie..
Problem jest też taki, że nabycie dedykowanego filterka do BRC, jest problemem..
Jakieś porady?
Kupować na własną rękę i montować, czy zapłacić 3xtyle w Warsztacie u Pana Sławka (ze Szczecina ).
|
|
|