To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Bestia... z napędem na wszystkie pazury...

MŁYNEK - 07-05-2011, 21:41
Temat postu: Bestia... z napędem na wszystkie pazury...
Witam serdecznie szanowne grono.

Od kilku miesięcy jestem posiadaczem wspomnianej bestii :twisted:

Rocznik 2002, silnik 3.5 V6 MPI - nie mylić z GDI! 240 kucyków.

Auto przypłynęło ze stanów w 2005r, w jednych rękach aż do momentu kupna przeze mnie.
Mam zdjęcia ze stanów i było w nie ruszonym stanie - po próbie włamania przez tylna szybę - miało wyłamany zawias od uchylania szybki.

Ja od momentu zakupu troszeczkę w nim pozmieniałem.

- Zrobiłem mu mały face lifting... co prawda szpetne lampy z allegro na soczewce, ale nic innego się nie da do mojego modelu - soczewki z lamp wyciągnąłem i wsadziłem tam oryginalne bi-xenony z mercedesa ML :)
- Alumy z letnimi oponami są aktualnie u renowacji, będą pomalowane pod kolor auta.
- wypiaskowany i pomalowany hak bo straszył rdzą.
- u piaskowania i malowania aktualnie osłona silnika
- wywaliłem całkiem seryjny sprzęt grający i wsadziłem tam 2 dinowy kombajn z DVD i GPSem + 2000W RMS w bagażniku :czujnik:
- odnowione przednie fotele stare obicia były spękane teraz są praktycznie nóweczki...
- wymieniona tylna lampa która była pęknięta

Psikus - 07-05-2011, 21:45

Zawsze mi sie pajero podobało :) lampy fakt,troszkę szpetne :P

Możesz napisać conieco o tym radiu? podesłać jakieś szczegółowe zdjęcia? może być na pw.

MŁYNEK - 07-05-2011, 23:09

http://www.peiying.pl/content_pl/py9903

Radio... wiadomo CHINY... ale ja zapłaciłem za nie niecały 1000zł - po znajomości, nówka z dwu letnia gwarancją w PL.

Jak na razie jestem mega zadowolony. AM działa bez problemu, ekran o rozdzielczości 800x480pix który działa naprawdę na "dotyk" a nie tak jak moja navi w busie (lark 70.1) na młotek :)

Dodam tylko tyle że miałem już dwa inne radia made in china gra i buczy ale to z czystym sercem jest najlepsze i czyta najwięcej formatów.

Tomek - 08-05-2011, 07:37

MŁYNEK napisał/a:
Rocznik 2002, silnik 3.5 V6 MPI - nie mylić z GDI! 240 kucyków.

jakim cudem można pomylić MPI z GDI ?

MŁYNEK - 08-05-2011, 18:03

Bo nie każdy wie, że w Pajero były dwa rodzaje silników.
fj_mike - 08-05-2011, 19:26

MŁYNEK, piękna bestia ;)
Choruję na coś takiego, ale to za jakiś czas dopiero
Bezawaryjności życzę :wink:

luckyluck - 08-05-2011, 21:40

fj_mike napisał/a:
MŁYNEK, piękna bestia ;)
Choruję na coś takiego

Zauważyłem, że sporo galanteryjnych ma ochotę przerzucić się na Pajero. :D

fj_mike - 08-05-2011, 21:53

luckyluck napisał/a:
Zauważyłem, że sporo galanteryjnych ma ochotę przerzucić się na Pajero. :D

Po chronicznych chorobach na jakie cierpi Galant EA czas na zmiany :mrgreen:
Wiem, że przesiadka na Pojarkę będzie być może ciężka (osiągi :twisted: ) ale to będzie nowe doświadczenie.
Wczoraj jechałem z żoną za miasto na grilla do znajomych. Minąłem skręt, całkiem przypadkowo. Navi oczywiście zaproponowała skrót :mrgreen: - skorzystałem. Wylądowałem na jakiejś polanie, masakra - jedno szczęście, że nie zaryłem nigdzie podłogą.
Oczywiście wykorzystałem sytuację i wspomniałem żonie: Gdybyśmy mieli takie cuś jak Pajero... :mrgreen:
Zanęta wypuszczona :wink:
Już padły pytania, jak to wygląda :lol:

robertdg - 08-05-2011, 22:25

fj_mike napisał/a:
Oczywiście wykorzystałem sytuację i wspomniałem żonie: Gdybyśmy mieli takie cuś jak Pajero... :mrgreen:
Zanęta wypuszczona :wink:
Już padły pytania, jak to wygląda :lol:
Niegrzeczny i niepoprawny, uważaj bo jeszcze galanteria się na Ciebie obrazi :P
MŁYNEK - 08-05-2011, 22:31

Ja ogólnie od zawsze byłem fanem MERCEDESA i odkąd mam prawko jeździłem Mercedesami. Ale gdy całą zimę mój Mercedes E320CDI stał w garażu bo był tak niski, że robiłem za pług to się zdenerwowałem i przyszedł czas na zmiany.

Ze stajni Mercedea "terenowe" są tylko 3 modele... ML - pseudo terenówka, ojciec ma 2.7CDI i powiesiłem się tym na pierwszym lepszym korzeniu w lesie. GL i G... cenowo zabijają...

Myślałem albo na Pajero albo nad Patrolem.

Ten trafił się na allegro, pojechałem obejrzałem i kupiłem. Cena też była bardzo dobra.

Jeździłem kilkoma terenówkami, od jeepa po pierdółki jak suzuki... ale w żadnym nie było tak komfortowo i wygodnie jak w PAJERO. Mam prawie 2m wzrostu i jest to naprawdę jedyne auto w którym moje giczały mogą byś wyprostowane, a za mną spokojnie może siedzieć taki dryblas jak ja.

Co do radia, to jutro jak dam rade cyknę kilka fotek jak to wygląda live.

Dostałem kilka pytań na PM ale odpowiem tutaj.

Navi działa bezproblemowo... wszystko co chodzi na Windows Mobile będzie chodziło. Ja akurat mam AM. Gdy navi działa działa również radio/dvd/mp3 tylko podczas podawania komunikatów muzyka zostaje wyciszona.
Co do tzw dual zone, w opisie to niby jest, ja nie mam jak tego sprawdzić.

fj_mike - 08-05-2011, 22:34

MŁYNEK, a jak się jeździ z tymi 240kucami?
Własne wrażenia ;)

MŁYNEK - 09-05-2011, 22:01

W porównaniu z 3.2CDI jest słabiutko, ale tamtym mercedesem się latało a nie jeździło 204km i 470Nm wyrywało gierska z dupska.

Pajero jeździ się dostojniej... wiadomo swoja masa. Ale powiem wam jedno... nie wyobrażam sobie jeździć z dieslem pod maską... prędzej przyspieszam moim skuterem aniżeli tym autem. Oglądałem dwa egzemplarze i rozpędzenie tego czołgi do setki jest zadaniem dla wytrwałych.

Zawieszenie o dziwo jest twarde i nie buja tak jak np w jeepie grand cherokee, w zakręty spokojnie bez zadyszki wchodzę, jednak w terenie ta twardość znika i można przejeżdżać rowy. :D

Ogólnie jestem mega zadowolony z tego auta.

No może nie ze spalania ale to już odrebny temat :lol: