Carisma - Techniczne - Zacisnięty pas bezpieczeństwa
mmaike - 08-05-2011, 15:44 Temat postu: Zacisnięty pas bezpieczeństwa Panowie,
Tylny pas bezpieczeństwa, który trzymał fotelik dla dziecka został przypadkiem odpięty. Pech chciał, że nikt nie zauważył tego. Zacisnął się na oparciu fotelika i nie idzie go rozwinąć bo się zablokował. Oczywiście nie idzie go wyciągnąć, fotelik nie przypięty i nie do użycia. Czy jest jakaś możliwość odblokowania pasa? Jak nie to pozostaje mi uciąc kawałek oparcia na rękę od fotelika, a wolałbym jednak tego uniknąć. Chociaż jeszcze bardziej wizyty w ASO
Chyba, że odkręce fotel i dzięki temu uda się zrobić trochę miejsca żeby pas zsunąć z oparcia. Czy trudno się odkręca fotel? Ten z prawej strony.
Saqu - 08-05-2011, 18:25
pas jak się zatnie to nie rozwiniesz go, ale kawałek go cofniesz i się odblokowuje, tzn jak go popuścisz żeby się schował. Nie ma jak się cofnąć?? czy jak?
mmaike - 09-05-2011, 10:47
Niestety, nawet na centymetr już nie pójdzie. Jutro spróbuje dobrać się do fotela, chyba że masz inny pomysł.
Saqu - 09-05-2011, 19:54
zz Tego co kojarzę to pas jest przykręcony pod kanapą, to jak byś podniósł to siedzisko to powinna być gdzieś widoczna śruba od pasa, jak ją odkręcisz to będziesz mógł cofnąć pas.
mmaike - 09-05-2011, 22:45
Byłoby cudownie, jutro z rana będę się z tym szarpał. W sumie to myślę, że jak odkręce siedzisko to nawet uda mi się je bokiem wyciągnąć choć trochę, o ile jest to fizycznie możliwe, a to wystarczy fotelik wymanewrować z pasów. Dzięki
Saqu - 10-05-2011, 17:42
a siedzisko jak chcesz zdemontować to od czoła są śruby na takim jak by zawiasie
mmaike - 19-05-2011, 16:45
Dzięki, wystarczyło tylko odkręcić pas pod kanapą. Chwila moment i po sprawie.
|
|
|