Pajero II - [2.8 TD] Dodatkowy czujnik oleju
hajmanek - 08-05-2011, 19:11 Temat postu: [2.8 TD] Dodatkowy czujnik oleju Mam pytanie, chcialbym zamontowac dodatkowy czujnik oleju (temperatury). Jedyne miejsce ktore znalazlem jest juz zajete przez czujnik cisnienia (z przodu silnika przy glowicy). Wiem ze w niektorych modelach byly mmontowane przy chlodnicy oleju. Jest tam pare zatyczek ale w ktorym miejscu jest olej nie mam pojecia. Wie ktos moze? Z gory dzieki za podpowiedz. Pozdrawiam
lukas 78 - 08-05-2011, 21:05
w chlodnicy oleju da się zamontować , trzeba tylko przegwintować zaslepkę jedną z dwóch po drugiej stronie od wejscia przewodów ciśnieniowych i tam wkręcić czujnik, nie kombinowałem z tym ale jak zmieniałem chłodnicę u siebie to wydaje się możliwe.Tylko nie wiem czy wskazania w tym miejscu będą zgodne z temperaturą oleju w silniku.
hajmanek - 08-05-2011, 22:48
A w tym miejscu przy podstawie filtra? Jest tu jakas zaslepka
rico.1 - 09-05-2011, 23:10
hajmanek napisał/a: | A w tym miejscu przy podstawie filtra? Jest tu jakas zaslepka | Masz dwie do wyboru: jedna nad podstawą filtra (wychodzi pionowo do góry) śruba M8, a druga identyczna (też do góry) z przodu tej podstawy. W sumie oby dwie są na chłodnicy oleju, jedna na wejściu a druga na wyjściu, więc zależy która temperatura Ciebie interesuje, musisz przetestować
hajmanek - 10-05-2011, 00:20
Ok, dzieki za podpowiedz. W wolnej chwili bede mial znowu troche zabawy. Pozdrawiam i +
|
|
|