Pajero II - napis "TURBO INTERCOOLER"
lukas 78 - 11-05-2011, 10:48 Temat postu: napis "TURBO INTERCOOLER" ostatnio trochę dokładniej chciałem umyć miśka no i pociagnąłem myjką po tych napisach na boku i bach zjadło 2 litery . Zeszła ta srebrna farba i zostały tylko zgrubienia po literach. Wiem ,że w serwisie dostępny jest ten napis bez problemu tylko się zastanawiam jak to się później trzyma lakieru i co zrobić z tym co zostało po starych literach. Lakier mam oryginał i nie chcę czegoś schrzanić. Może ktoś przerabiał temat. Myślałem standardowo podgrzać trochę opalarką bo to co zostało na lakierze to chyba jakiś klej będzie. Pedantyczny jestem co do mojego misiaka
bromba111 - 11-05-2011, 13:15
Z opalarką to bym do lakieru nie podchodził, bo to jest sprzęt właśnie do usuwania lakieru. Co najwyżej z suszarką. Ewentualnie jakiś rozpuszczalnik lub benzyna, tylko też trzeba uważać żeby nie zmatować lakieru
lukas 78 - 11-05-2011, 14:19
wszystko zależy jak nią operować
zamówię naklejki w salonie i zobaczę jak wyglądają nowe
może da się przykleić tylko te dwie litery i nie zrywać reszty
Faraonix - 11-05-2011, 18:02
Ja widzialem jak gosc usuwal z mini paski przy pomocy takiej myjki parowej. Czym skrobal to nie wiem ale szlo mu to strasznie wolno. Pol dnia z tym sie bawil i chyba z samej maski paski zerwal. Zeszlo ladnie, maski nie porysowal.
Ile kosztuja naklejki w serwisie ?
Na ebay-u zwykle (rozne kolory) okolo 7-8 euro z przesylka i kolo 12-13 euro chromowane (za kpl.)
rico.1 - 11-05-2011, 21:28
Jak został sam klej to zmyj jakimś słabym rozcieńczalnikiem, najlepiej benzyna ekstrakcyjna i ...trochę cierpliwości (nitro albo aceton mogą ściągnąć lakier, szczególnie pod starym klejem).
A o trzymanie nowych literek się nie martw. Naklejasz, a potem wgrzewasz jeszcze opalarką i ostrożnie dociskasz jakąś szmatką - nawet byle jaki klej będzie wtedy trzymał.
lukas 78 - 11-05-2011, 22:01
jutro jak dam radę zapytam o cenę w serwisie
pewnie i tak nie będzie od ręki
jakoś może dokleimy
tak to jest z tymi myjkami
kiedyś jak zaczałem myć samuraja to mu dziury wymyłem
rico.1 - 11-05-2011, 22:37
lukas 78 napisał/a: | kiedyś jak zaczałem myć samuraja to mu dziury wymyłem | ...za duże ciśnienie skośnookie chyba tego nie przewidzieli
lukas 78 - 12-05-2011, 10:53
samuraje to straszne zgnilce jeszcze gorsze niż PII ale mają jeden plus może 2
niezniszczalna rama - nie ma mowy o kornikach no i przedni most ...
tak się zastanawiam jakby ktoś wpadł na pomysł żeby terenówkę idealną to rama od samuraja blachy od audi i silnik tdi VW
[ Dodano: 14-05-2011, 11:24 ]
panowie dupa z tym napisem w serwisie 55 euro chyba bedzie jeździł bez albo jakoś coś innego wkleję k..wa 55 za kalkomanię nie zapłacę
Heilsberg - 20-08-2012, 15:58
Jak chcesz srebrne to daj znać. Mam komplet kupiony na ebayu do mojego co to go już nie mam a kupiłem dwa komplety. Resztki starej zmyłem benzyną ekstrakcyjną, nakleiłem tę z ebaya i wyglądało to tak:
By heilsberg at 2012-08-20
michdru - 20-08-2012, 21:07
Tez zamówiłem na ebay-u ale gosc przysłał mi do 2.8.
Powiedz ile chcesz za swoje??
Marcus65 - 27-08-2012, 01:45
michdru napisał/a: | ale gosc przysłał mi do 2.8. |
To nie chcesz sobie pojemności po taniości podnieść?
Pozdro
Marcus
lukas 78 - 28-08-2012, 09:33
ja dostalem w prezencie od żony serwisową oryginał
ale jeszcze nie naklejałem jest na takim dziwnym szablonie przyklejona
Robert09 - 28-08-2012, 21:23
No to pozazdrościć - naklejek ma się rozumieć Ja swoje zamówiłem zw zaprzyjaźnionej agencji reklamowej która wycięła naklejki na ploterze z folii samoprzylepnej - gratis. Na jedną stronę miałem w garażu, ale z powodu kilkuletniego przechowywania trochę podupadły na zdrowiu i nie wiem czy ładnie dałyby się przykleić. Jeśli ktoś zechce to wyślę pocztą - gratis.
lukas 78 - 29-08-2012, 14:38
tak się zastanawiam czy one tak wszystkie myjek się boją
ostatnio byłem na myjni i znowu kawalek litery zjadło jak mi po boku myjką przeciągnęli
Heilsberg - 29-08-2012, 17:06
Tylko stare się boją. Nowe można myć latami tak długo, aż też będą już stare.
|
|
|