To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Zmieniona pompa i dalej klopot....

koniusek - 11-05-2011, 21:07
Temat postu: Zmieniona pompa i dalej klopot....
To juz chyba apel o pomoc....moje Pajero 3.2 Did 2001r mialo klopot z ruszeniem ale jak ruszylo i wkrecilo sie na obroty bylo wszystko ok....diagnoza padla ze to pompa wiec zostala zmieniona z auta ktore jezdzilo przed jej demontazen (*100% pewnosci, osobiscie bylem przy jezdzie i demontazu ) Jest duzo lepeij, tzn rusz, lepiej pracuje ale dalej ma klopot z osiagnieciem mocy od spodu, nie wspomne juz o ruszeniu pod gorke co graniczy z cudem. Totalny brak bledow na komputerze, kompresja jest, wtryski sprawdzone ale z moca poczatkowa totalna kicha :( co jeszcze mozna posprawdzac...? Zaczynam miec watpliwosci ze to byla wina pompy....
zbyszekm2 - 12-05-2011, 05:48

¬le zamontowana pompa wtryskowa? Napisz jaka skrzynia biegów, manual czy automat? Teraz mamy na warsztacie pajero w którym skrzynia szalała i sama jechała do przodu albo hamowała. Po wymianie skrzyni nie ma tych objawów.
tompol34 - 12-05-2011, 08:26

kolego a jakie masz ci¶nienie doładowania ????? kiedy¶ w golfie 1,6 td kolega miał totalnego muła nie mógł podjechać pod górkę, silnik szarpał, okazało się że turbina prawie stała :shock: przypalone łożysko, po wymianie latał jak w¶ciekły

powodzenia

koniusek - 12-05-2011, 16:50

Skrzynia automat, jak juz ruszy zmienia biegi plynnie ale ja specjalista nie jestem. Co do turbiny byla rowniez sprawdzana i jest podobno w idealnej kondycji.
Bartek - 12-05-2011, 17:08

A wydech nie jest gdzie¶ przytkany?

Dolot szczelny?

tompol34 - 12-05-2011, 17:28

tak jak kolega pisze może katalizator masz przytkany
a jak ze spalaniem ?
hamulce nie trzymaj±?
jaki¶ problem z kablami pomiędzy komputerem a silnikiem lub mas± auta?
uszkodzony komputer ?

zbyszekm2 - 12-05-2011, 18:11

A podci¶nienia dobrze podł±czyli?
koniusek - 12-05-2011, 19:36

Tak, Zbyszku podcisnienia juz napewno dobrze, bo na samym poczatku problemow bylo z nimi jakies zamieszanie. Co do wydechu byla juz taka teoria ale ja wyeliminowano. Hamulce napewno nie trzymaja bo jak juz jedzie to nic tam sie nie grzeje. Kliniczny przypadek :) mam nadzieje ze wkoncu dojda o co chodzi, chociaz nawet sami mechanicy juz maja dosc mojego Pajero ( podchodze do tego ze zrozumieniem bo sam juz mam dosc ) a troche tych aut przerobili.
tompol34 - 12-05-2011, 19:50

to w takim razie chyba co¶ ze skrzyni±, może siada konwerter lub wytarte tarczki i nie ci±gnie przy obci±żeniu (górka itp?) jak wygl±da olej, kiedy zmieniany?
koniusek - 13-05-2011, 17:33

Dzaiła :) i to jak szalone....ale niestety nikt tak naprawde nie wie co bylo przyczyna. Zostały podobno rozpiete wszystkie wtyczki i po wyczyszczenie pospinane na nowo i jest SUPER :) Jednak nowa uzywana pompa jest dobra a to dlaczego tak sie dzialo pozostanie chyba tajemnica mojego auta. Wlasnie wrocilem po odbiorze i nie potrafilem sobie nawet odmowic przejazdzki po slaskich lasach :) - wszystko dziala jak nalezy. Mam tylko pytanie o paliwo ale moze zaloze nowy temat. Pozdrawiam

[ Dodano: 13-05-2011, 17:45 ]
A co do kosztów dla zainteresowanych to za pompe zaplacilem 4300 plus wymiana odrazu z olejem i kompletem filtrow 900 wiec razem 5200. Mam nadzieje ze to w tym roku koniec niespodzianek.

tompol34 - 13-05-2011, 18:16

czyli tak jak pisałem wyżej problem z mas±±±±±± :lol:
powodzenia