Carisma - Techniczne - Przekładka Immobilizera
witus86 - 11-05-2011, 21:08 Temat postu: Przekładka Immobilizera Witam! Mam problem, u mnie w Cari DID 2003r. Immobilizer jest połączony z grotem(tzn styka się) i gdy go odsunę od grotu to samochód nie odpala i nie wiem jak go przenieść do kluczyka typu Scyzoryk żeby to ustrojstwo działało, może ktoś ma jakieś pomysły?
dodam jeszcze że mam tylko ten jeden oryg. kluczyk i to już rozwalony, ponieważ chciałem dobrać się do immo, na szczęście jeszcze da się nim odpalić auto.
Z góry dzięki! Pozdrawiam!
Saqu - 11-05-2011, 21:12
jak masz pestkę wydłubaną możesz popytać tych co dorabiają klucze czy nie mają jakiegoś takiego żeby tą pestke wtyknąć mu albo czy by nie dorobili nie muszą czytać pestki itp czyli prosta sprawa
pawelsonx - 11-05-2011, 21:22
przyklej pestkę do pętli immobilizera w stacyjce
witus86 - 11-05-2011, 22:47
Do tych kluczyków typu scyzoryk które kupiłem razem ze sterownikiem niestety ciężko jest przełożyć immo ponieważ grot jest ruchomy i nie ma jak go zetknąć z immo wiec chyba zastosuje się do rady kolegi pawelsonx Dzięki za rady
PS. jutro jadę do znajomego elektronika może on coś wykombinuje
Saqu - 12-05-2011, 17:21
są też takie przecież na sztywno... tylko trzeba poszukać po tych co dorabiają klucze.
Jak by nie było to immo jakimś tam zabezpieczeniem jest. a jak masz je spięte w aucie na stałe to równie dobrze kluczyka nie musisz nosić tylko kable sobie zostaw....
|
|
|