To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E54A 2.4l | 4g64 | ] poszukiwana ASB

marcin4g - 12-05-2011, 01:57
Temat postu: [E54A 2.4l | 4g64 | ] poszukiwana ASB
ale mam pytane nie wiecie gdzie dorwać do niego ASB ? za rozsądne pieniądze która będzie sprawna oznaczenia skrzyni F4A222MPF4 MC3336

moja się posypała a za naprawę wołają NIEBOTYCZNE sumy

p.s do galanta 4g64 (2.4l) 94r

p.s 2 wiem ze może mało być to do działu kupie ale chlałbym się ogólne poradzić znawców tematu co polecacie w tym momencie

mitsu_pl - 16-05-2011, 00:09

W tych galach, zawsze był to największy problem, więc albo przekładka na manuala, albo szukaj i licz na szczęście... ;)
marcin4g - 16-05-2011, 23:35

mitsu_pl napisał/a:
W tych galach, zawsze był to największy problem, więc albo przekładka na manuala, albo szukaj i licz na szczęście... ;)

Myślałem że WY :roll: mi pomożecie w tym szczęściu :) )) , przekładka na manuala ?
dużo zachodu ? skrzynia z jakiej wersji podpasuje ?, myślałem że może łatwej będzie skrzynie znaleźć żeby była Plug and Play bo swap na manual to w domowych warunkach bez kanału tylko garaż chyba ciężko będzie, a może kos gdzieś kiedyś widział 2.4l na części ? przygarnę skrzyżne ...

Wszyc - 16-05-2011, 23:48

masz garaż oo stary jak masz fajnie ja skrzynie wyjmowałem w marcu na parkingu w błocie :P kanał do niczego nie potrzebny w zasadzie :)

Jest chyba z 2 osoby na forum co robiły przekładkę na manuala trzeba by ogarnąć temat ile to zachodu jeżeli jeszcze umiesz angielski to mogę Cie skierować na amerykańskie forum gdzie wymiane na manuala robi 50% osób i wiedzą o tym wszystko :)

z 2,4 na części będzie ciężko sam szukam tego silnika bo potrzebuje dół jego bez głowicy i niestety lipa trochę

Co do części do tego silnika i skrzyni to raczej więcej szans szukanie za oceanem przyniesie :? niestety

i tak nawiasem mówiąc to nie E54A tylko E56A :)

marcin4g - 17-05-2011, 21:53

Wszyc napisał/a:
Jest chyba z 2 osoby na forum co robiły przekładkę na manuala trzeba by ogarnąć temat ile to zachodu jeżeli jeszcze umiesz angielski to mogę Cie skierować na amerykańskie forum gdzie wymiane na manuala robi 50% osób i wiedzą o tym wszystko :)

Możesz mnie skserować na odpowiednia stronkę .. z angelski kumam :)
czy możesz mi powiedzieć kto z MANIAKÓW robił taki swap ?

Na alledrogo znalazłem coś takiego oznaczenia się zgadzają 2.4 16v 96r ...
PROPOZYCJA NR 1 -> >>> KLIK <<<

czy skrzynia z 2.0 16V będzie pasować ? PROPOZYCJA NR 2 >>> KLIK <<<

na 2 aukcji sprzedawca daje gwarancje rozruchową - czy koś mi powie czy jest sens pakować się w która kolek z propozycji ? ...

Wszyc - 17-05-2011, 22:19

Skrzynia z 2.0 16v rzędowego będzie pasować mechanicznie na pewno :P nie wiem jak ze elektryką to wygląda

Tyle mogę powiedzieć na automatach się nie znam

mixtura81 - 18-05-2011, 15:53

witam również posiadam gala 2,4 wer. LS - wersia USA i robiłem remoncik silnika czyli wszystkie uszczelki i paski palnowanie głowicy itp. i powiem że też sie bałem że nic nie znajde z części nawet miałem kupic całego-drugiego gala na cześci a tu czesci dostałem na drugi dzień w intercarsie i za normalna cene w porównaniu do innych aut.w tych czasach juz jest inaczej niz kiedyś wiec kolego sie nie bój i szukaj. skrzynie tez wymieniałem ale mi sie udało znaleść automata.co do gala z taką skrzynią cos ze 2 mies temu znalazłem wiec jak odszukam link sprubuje ci podesłać.

[ Dodano: 18-05-2011, 15:59 ]
a moze ktoś z panów bedzie wiedział czy chłodnica bo juz przecieka bedzie pasowała od innego modelu do mojego 95r. 2,4L wer.LS bo akurat takiej poszukuje ?

marcin4g - 18-05-2011, 17:33

@ mixtura81 powiedz mi sam robiłaś wymianę no posłałem wyżej linka do 2.4 niby skrzynia ... oznaczenia również oka powiedz mi kupowałeś skrzynie z galanta co jeździł czy już była na stole ? ... kupowanie skrzyni ze stołu to kot w worku ? czy tylko mi się tak wydaje ?
areksz121 - 21-05-2011, 02:12

http://forum.mitsumaniaki...rzynia+bieg%F3w

Do przeczytania :wink:

marcin4g - 22-05-2011, 10:05

areksz121 napisał/a:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=37407&highlight=automatyczna+skrzynia+bieg%F3w

Do przeczytania :wink:

wielkie dzięki w okolicy znalazłem 2.0 16v na części popytam o ceny, zapoznam sie dogłębniej jak by coś to będę pytał na PW ..

a mam jeszcze jedno pytane czy będzie pasować to plug end play europejski automat :>
np. ? KLICK :?: