Pajero II - [2.8 TD] Rozpadnięte koło pasowe na wale silnika
mashine - 15-05-2011, 19:47 Temat postu: [2.8 TD] Rozpadnięte koło pasowe na wale silnika Witam.
Mam problem z kołem pasowym. Zewnętrzna część koła wysunęła się blokując wiatrak. Środkowa pozostała na wale. Z czego są wykonane te elementy? mozna naprawić to w jakiś sposób np. zespawać ?
Czy tez konieczna jest całkowita wymiana ?
Bardzo bym prosił o szybka odpowiedz. Mam tylko dwa dni na naprawe auta..
zbyszekm2 - 15-05-2011, 20:13
wymiana, nie opłaca się a naprawiać bo to ryzykowne.
mashine - 15-05-2011, 21:19
Wiesz może jakich narzędzi potrzebuje do odkręcenia tego koła i w jaki sposób wymienic to koło. Czy musze sciągać wiatrak i chłodnice? istnieje mozliwosc wymiany bez zbednych demontaży? niestety nie posiadam wszystkich kluczy i bardzo bym prosil o odp. ponieważ rano musze zakupić niezbędne narzędzia - klucze
zbyszekm2 - 15-05-2011, 23:18
mashine napisał/a: | Wiesz może jakich narzędzi potrzebuje do odkręcenia tego koła i w jaki sposób wymienic to koło. Czy musze sciągać wiatrak i chłodnice? istnieje mozliwosc wymiany bez zbednych demontaży? niestety nie posiadam wszystkich kluczy i bardzo bym prosil o odp. ponieważ rano musze zakupić niezbędne narzędzia - klucze |
Musisz zdjąć wiatrak i osłonę wiatraka. Musisz kluczem 24 odkręcić koło i je ściągnąć, pewnie trzeba będzie użyć ściągacza.
mashine - 16-05-2011, 15:06
zbyszekm2 napisał/a: | mashine napisał/a: | Wiesz może jakich narzędzi potrzebuje do odkręcenia tego koła i w jaki sposób wymienic to koło. Czy musze sciągać wiatrak i chłodnice? istnieje mozliwosc wymiany bez zbednych demontaży? niestety nie posiadam wszystkich kluczy i bardzo bym prosil o odp. ponieważ rano musze zakupić niezbędne narzędzia - klucze |
Musisz zdjąć wiatrak i osłonę wiatraka. Musisz kluczem 24 odkręcić koło i je ściągnąć, pewnie trzeba będzie użyć ściągacza. |
Nie moge odkręcić śruby!! znasz jakiś dobry sposób? jaki to jest gwint, lewy czy prawy ? Jak ciągne za śrube to kręci całym wałem
zbyszekm2 - 16-05-2011, 16:36
odkręć blaszkę między silnikiem a skrzynia na dole. Zablokuj śrubokrętem na wieńcu i odkręcaj w lewo. Zrób sobie przedłużkę na sztywnym kluczu, i uderzaj mocno młotkiem w lewo.
|
|
|