To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Dziwny kabelek pod siedzeniem pasażera.

Anonymous - 11-11-2006, 14:29
Temat postu: Dziwny kabelek pod siedzeniem pasażera.
Po siedzeniem pasażera jest wypuszczony kabel z czerwona końcówka co to może być ?
Moje auto to carisma 2002 1.9 DiD.

Cezar - 11-11-2006, 14:41

Ten kabel to albo od poduchy bocznej, albo od podgrzewania siedzenia (jesli takie masz).
Niech to ktos jeszcze podwierdzi, bo sam nie jestem pewien jaki kolor do czego :P

Matejko - 11-11-2006, 14:42

pewnie podgrzewanie foteli
Hubeeert - 11-11-2006, 14:54

Temat przeniesiony z FAQ
Anonymous - 11-11-2006, 14:59

kabelek jest zakończony czerona koastką z dwoma pinami, z tego co wiem to pogrzewania nie mam
Anonymous - 11-11-2006, 15:15

U mnie tez taki idzie a moze isc tylko do bocznej poduchy po podgrzewania nie mam. Jak dobrze pamietam kabel jest w zoltej oslonce zkonczony czerwona kostka. Ja mam model przed fl.
saphire - 11-11-2006, 15:30

Wychodzi na to że są dwa rodzaje kabli - czerwone i żółte. U mnie są podłączone żółte i na pewno do bocznej poduchy bo taką mam a podgrzewanych siedzeń nie mam. Tak że te czerwone moga być od podgrzewania foteli ale niech to ktos zweryfikuje kto ma podgrzewane albo boczną poduchę i podpiętą czerwonymi...

Bo jak pomylisz te kable i zamiast poduchy podepniesz jej zasilanie od podgrzewania to ci strzeli jak włączysz podgrzewanie :D

Hubeeert - 11-11-2006, 17:56

saphire, nie do końca... Poducha jest zabezpieczona na taką ewentualność również w ten sposób że nie da się podpiąć pod nią innej wtyczki.

Chyba że tak jak w kawale o egzaminie na Policjanta
Kandydaci otrzymali pudełko z otworami w ściankach i plastkowe klocki które mieli wcisnąć w te otwory (oczywiście pasujące kształtem)

5% wykazało się nieprzeciętną inteligencją
95% nieprzeciętną siłą :wink:

luk_szc - 11-11-2006, 19:36

Jeżeli masz poduche w boku fotela to i powinna być taka naszywka plastikowa na boku z napisem SRS na ori pokrowcu. Może masz jakieś inne pokrowce to jej nie widać .