[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - POPULARNOŚĆ LANCERA W INNYCH KRAJACH
pekaes - 21-05-2011, 22:12 Temat postu: POPULARNOŚĆ LANCERA W INNYCH KRAJACH Witam. Postanowiłem założyć taki temat po tygodniowym wyjeździe służbowym do Dublina. Podczas całego mojego pobytu na "zielonej wyspie" zauważyłem jedynie trzy nowe Lancery, w tym dwa sedany i jeden sportback (za to więcej sztuk poprzedniego modelu). Trochę się tym zdziwiłem, bo wydaje mi się, że gdzieś nawet czytałem statystyki sprzedaży Lancera i w Irlandii rzekomo sprzedano ich całkiem sporo. W ogóle Mitsu wydaje mi się być tam dość rzadką marką - widziałem jednego ASX-a, ze cztery Outlandery, no i kilkanaście Coltów... Tak na marginesie - zauważalny jest tam za to Nissan Qashqai. Ciekaw jestem Waszych spostrzeżeń - jak w temacie - z wycieczek po innych krajach.
Anonymous - 21-05-2011, 22:30
Moje obserwacje z podróży do słonecznej Italii:
Czechy - 0
Słowacja - 0
Austria - 0
Włochy - 0
Tak na marginesie - skoro mamy asistance międzynarodowy a marka w tych krajach jest niepopularna to ciekawe jak wygląda (ile trwa) naprawa.
apikus - 21-05-2011, 23:12
Przy przejeździe przez Niemcy kilka Lancerów widuję, więcej Sportbacków, nawet ostatnio naukę jazdy. W Belgii też można spotkać, tak jak we Francji.
W Korei widziałem tylko jednego. W Chinach widać je dość często, ale poprzedniego modelu jest znacznie wiecej (dwie generacje do tyłu), szczególnie jako Lioncel.
Me-Tsu - 21-05-2011, 23:37
wyjazd do Chorwacji w czerwcu zeszlego roku:
w czechach ze 3 (z czego 2 na polskich blachach)
slowacja 0
austria 0
slowenia 0
chorwacja 1 +1 widziany na parkingu u jakiegos dealera mitsu
generalnie za granica ludzie sie ogladaja, jak u nas 2 lata temu
tomekrvf - 21-05-2011, 23:53
Tygodniowy pobyt w Stuttgart i okolice - nie widziałem żadnego Mitsu
jac - 22-05-2011, 01:25
"Londek" i okolice na miescie widuje sie duzo Mitsu ale glownie Outlandery, i wszelkiej masci STARSZE modele, jezeli chodzi o Lancera to przez ostatnie dwa lata mojego pobytu widzialem moze ze dwa trzy egzemplarze, w miejscu gdzie pracuje jeden tubylec ma Evo i jeden hamerykanin ma Lancerka, reasumujac marka dosc niszowa. Jezdzac po europie: Belgia, Holadnia, Niemcy, Francja, Luksemburg, Szwajcaria nie widzialem zadnego.
pablo diablo - 22-05-2011, 13:20
W Anglii choć w salonach jest ich mnóstwo na ulicach rzadkość wręcz niespotykana marka
bastek - 22-05-2011, 13:49
rok temu w Bawarii (Kempten, Meningen i Lindau) zaczepiali mnie ludzie i pytali jak się jeździ. w wakacje jadę drugi raz w te same rejony, zobaczę.
wtedy nie widziałem żadnego char. przodu
RalfPi - 22-05-2011, 20:32
Fakt - w Niemczech jak się parę razy bujnąłem tu i tam, to może z jednego dwa nowe Lancery widziałem, za to Coltów dość sporo. Ale Niemcy to raczej swój przemysł samochodowy wspierają.
Marianekk - 23-05-2011, 15:48
W Belgii miasteczku którym mieszkam (15000) jest salon mitsu i Lancerów jest u nas około 4-5 tyle widziałem są jeszcze 3 Evo i 1 Railan ale ten należy do dilera).
Ale za to mnóstwo Outkow,coltow,Asx,L200 w firmach budowlanych ,całkiem sporo Muso i Pagero.
W samej Belgii widać ich całkiem sporo ale minimalnie na tle innych marek.
Wojt77 napisał/a: | Tak na marginesie - skoro mamy asistance międzynarodowy a marka w tych krajach jest niepopularna to ciekawe jak wygląda (ile trwa) naprawa. |
On jest zlecany zewnętrznym firma które obsługują dużo więcej marek.
Na drodze np w Niemczech to ADAC.
Pozdrawiam
Marian
george2 - 24-05-2011, 20:55
Wyjazd do Grecji wrzesień 2010:
Słowacja 0
Węgry 2 ( Sedan i Sportback)
Serbia 0
Macedonia 0
Grecja (Peloponez) kilka nowych lancerów zarówno sportbacków jak i sedanów. Niedaleko Argos zauważyłem salon Mitsu z pełną ofertą naszych miśków. Jeżdzi sporo aut poprzednich generacji.
Orka25 - 26-05-2011, 22:18
od paru lat duzo jezdze po Francji i Szwajcarii,[ w lutym np - ponad 2 tyg w jednorazowym wyjezdzie i ok 3000km]. I nigdy nie spotkalam zadnego lancera .Jest to dosc zastanawiajace.
Antyey - 27-05-2011, 01:26
M4 Swansea - Heathrow, A40/A406 Heathrow - Londyn (Docklands) i powiem szczerze, że L200 oszem się trafiają, Outlander jeden (no i z 3 C-Crosser'y) ale Lancera żadnego.
Pierre - 27-05-2011, 22:58
Dwa tygodnie w Japoni (Nogoya) - jeden Lancer !!!:) bylo troche Outlanderow ale Lancera widzialem tylko jednego .
jac - 28-05-2011, 11:27
Pierre napisał/a: | Dwa tygodnie w Japoni (Nogoya) - jeden Lancer !!!:) bylo troche Outlanderow ale Lancera widzialem tylko jednego . |
to ja juz nie wiem gdzie one jezdza jak nawet w Japoni tego nie ma to moze nalezaloby sprawdzic w Tybecie i Wietnamie
|
|
|