To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] przegląd 80 tyś

bulla - 24-05-2011, 21:03
Temat postu: [II 2.0 DID] przegląd 80 tyś
Witam czeka mnie przegląd na 80 tyś auto z 2008 roku 2,0 TDI :P , mam listę rzeczy które chce zgłosić , ale ma pytanie do was na co zwrócić uwagę mam jeszcze 3 miesiące gwarancji i chce to wykorzystać , żeby się nie okazało , że pare dni po gwarancji coś padnie ,
Jak narazie mam zastrzerzenia do pracy turbiny ( głośna praca szczególnie przy puszczeniu gazu )
rura filtra powietrza wpada w rezonans :P
z wydechu schodzi farba
kruszy się gąbka fotela

Coś jeszcze trzeba obadać ??

I jeszcze jedno :P

Na jakie rabaty można liczyć na obsługę u Plichty ??

rezon - 24-05-2011, 21:25

bulla napisał/a:
( głośna praca szczególnie przy puszczeniu gazu )
to koniecznie, nie powinno jej słychać, a to drogie hobby po gwarancji. Rezonans - niech Ci owiną taśmą bo to skuteczne, gąbka - też nie powinna się kruszyć (ja nie mam z nią problemów). TUner nie gubi Ci stacji?
bulla - 24-05-2011, 21:39

nie nie gubi czsem pokazuje jakas dziwna godzine ale po wylaczeniu i wlaczeniu wraca do normy :P
arturodob - 24-05-2011, 22:24

czesc bulla
DJ Fazi - 24-05-2011, 23:18

W trójmieście i okolicach jest dobry sygnał radiowy, a to za sprawą transmitera w Chwaszczynie. Generalnie problem zauważyłem jedynie taki że jak Program I PR nadaje traffic to często sygnał traffica zanika i radio przełącza się na CD bądź na inne stacje PR.
bonito - 25-05-2011, 15:34
Temat postu: Re: przegląd 80 tyś
bulla napisał/a:

Jeżeli na przegląd do Plichty, to przede wszystkim trzeba mieć mocne nerwy... :lol:
bonito

TomiF19 - 25-05-2011, 16:03

A ty bonito gdzie serwisujesz auto?? Bo ja również u Plichty, a co do nich to tak jakoś słabo sobie radzą.
bulla - 25-05-2011, 17:55
Temat postu: Re: przegląd 80 tyś
bonito napisał/a:
bulla napisał/a:

Jeżeli na przegląd do Plichty, to przede wszystkim trzeba mieć mocne nerwy... :lol:
bonito

to gdzie mam jechać , cene zaproponowali znośną i może jakiś rabat jeszcze uzyskam :P

bonito - 07-06-2011, 16:09

Ja wcześniej jeździłem do Agromaxu w Elblągu - byłem bardzo zadowolony.

Jeden przegląd wykonałem u Plichty - tragedia jeżeli chodzi o jakość:
1. Zle wyregulowany hamulec ręczny (zaciągał po pierwszym ząbku, pewnie nieco starłem okładziny hamulca ręcznego...)
2. Płyn chłodzący (po wymianie rozrządu) "do korka" - znacznie powyżej maxa (groził rozsadzeniem zbiorniczka)
3. A na koniec mistrzostwo świata - zwichrowana (niedomykająca) się pokrywa silnika!

Takie partactwo przeżyłem po raz pierwszy (i ostatni mam nadzieję) - w przyszłości wolę zapłacić więcej i przejechać się do Ebląga...
Nic nie wiem na temat dealera w Gdańsku na Elbląskiej (Motor Centrum) - może ktoś kto ma z nim doświadczenia coś napisze...

bonito

bulla - 10-06-2011, 19:20

Jestem po przeglądzie jak u kolegi wyżej olej ponad max , płyn w chłodnicy powyzej max , cena ok do reszty się nie mogę doczepić
dab - 16-06-2011, 12:06

bulla napisał/a:
kruszy się gąbka fotela

sciagales tapicerke zeby to zobaczyc czy sie wykrusza na podloge?
To wada fabryczna wykonania pianki fotela - 100% do reklamacji i wymiany.

bulla - 17-06-2011, 01:04

dab napisał/a:
bulla napisał/a:
kruszy się gąbka fotela

sciagales tapicerke zeby to zobaczyc czy sie wykrusza na podloge?
To wada fabryczna wykonania pianki fotela - 100% do reklamacji i wymiany.

wykrusza sie pianka na podloge

dab - 17-06-2011, 09:54

No to masz przynajmniej nowy fotel ale wpierw wycieczka do ASO :evil:
Gratulacje!

bulla - 18-06-2011, 00:20

dab napisał/a:
No to masz przynajmniej nowy fotel ale wpierw wycieczka do ASO :evil:
Gratulacje!

turbina juz czeka a gabka bedzie w przyszlym tygodniu

dab - 06-09-2011, 08:24

Ciekawie zalatwiaja ten problem z pianka. W normalnych koncernach (ford, renault, WV/audi) fotel (caly) wraca do poddostawcy na badania a tu przysylaja fragment pianki do wymiany w ASO.. hue hue...ale popelina..calkiem jak u Kazia w garazu :lol: :twisted:

PS. Wkrotce mam przeglad na 60kkm i przy okazji zglosze skrzypienie pianki w siedzisku fotela kierowcy (sprawdzcie sobie cz ytez tak nie macie uciskajac siedzisko reka - nie siedzac na nim) Az ciekawy jestem jak do tego podejda :biggrin: