[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] Przysłona lewej lampy stopu
QwiateQ - 26-05-2011, 21:16 Temat postu: [EAxA] Przysłona lewej lampy stopu Witajcie,
było tak ... wymieniłem najpierw żarówkę, lecz później okazało się, że to nie przepalone włókno, ale przysłona na wewnętrznej stronie klosza lewego stopu (pewnie aby nie oślepiać jadących z tyłu) sprawia wrażenie przepalonej żarówki.
Nie mogę się doszukać czy to opcja/wersja specjalna/udziwnienia poprzedników?
Czy ktoś z Was tak ma?
Czy jest to standardowa wersja?, na poniższym foto widać zasłonę przez otwór żarówki stopu.
Foto:
Q
Owczar - 27-05-2011, 00:06
Masz lampy poliftowe?
QwiateQ - 27-05-2011, 22:36
Tak Owczar napisał/a: | Masz lampy poliftowe? |
Tak, a przynajmniej takie jak na zdjęciu poniżej
(Foto zapożyczone z otomoto celem określenia części)
i nawet tę stronę/lampę opisuję.
Owczar - 27-05-2011, 22:39
Żadnej przesłony tam nie ma, bo mam taką lampę pod łóżkiem Sprawdź czy nie masz klejonych lamp, bo może klosze są od polifta, a obudowa od prelifta. Coś tam musiało być rzeźbione.
QwiateQ - 27-05-2011, 22:55
Owczar napisał/a: | Coś tam musiało być rzeźbione. |
Całkiem prawdopodobne, coś mi nie pasuje mimo iż nie widać druciarstwa. Ta przesłona wygląda jak element opcjonalny. Jak znajdę chwilę dobiorę się do tego, a chciałem wiedzieć czy warto?!
Póki co, Dzięki.
Juiceman - 27-05-2011, 22:56
A po drugiej stronie tego nie masz? Może lampy tylnie z anglika;>?
Owczar - 27-05-2011, 23:01
Ale przeciez angliki maja takie same
QwiateQ - 27-05-2011, 23:11
Juiceman napisał/a: | A po drugiej stronie tego nie masz? |
Nie mam.
Juiceman - 27-05-2011, 23:40
Owczar napisał/a: | Ale przeciez angliki maja takie same |
Kiedyś kupowałem tylnią lampe z anglika do Carismy i o dziwo niektóre otwory były zaślepione - tj istniała możliwość przerobienia ich na europejskie bez rozklejania ich - może tu jest podobna opcja- tak strzelam.
dawidbori - 06-06-2011, 00:21
dokladnie tak jest kiedys mialem taka lampe do a4 b5 i musialem zrobic dziure na zarowke a reszta pasowala
QwiateQ - 18-02-2012, 15:52
Pomogłem sobie:)
Owczar napisał/a: | Coś tam musiało być rzeźbione. |
Jednak są takie oryginały.
Juiceman napisał/a: | niektóre otwory były zaślepione | \
Otwory są standardowe.
Juiceman napisał/a: | możliwość przerobienia ich na europejskie bez rozklejania ich - może tu jest podobna opcja- tak strzelam. |
PUENTA - przerobiłem i dopasowałem, a właściwie usunąłem ze środka lampy wstawkę ograniczającą zakres świecenia żarówki.
Klosz który posiadam to polift z wersji Mitsubishi Aspire czyli 1.8GDI na Japonię lub 2.4 na Australię. Koito 220-87373
Teraz to w pełni wersja EU. Wstawka jest (była) dokładką.
keei - 10-05-2012, 16:01
czy moglbys mi udzielic jakiejs rady jak wyjąles tą przeslonę?? bo za groma nie dam rady rozdzielić szkła od reszty lampy. a boje sie połamać. tez mam lampe kioto
QwiateQ - 12-05-2012, 21:56
keei napisał/a: | czy moglbys mi udzielic jakiejs rady jak wyjąles tą przeslonę?? |
Pogruchotałem wewnętrznie i wyciągnąłem po kawałku.
Długie zwężające się kombinerki, pomoga łamane.
Długi mały płaski śrubokręt.
(W środku masz klosz z szarego plastiku plus na dwa krzyżaki przykręcony odbłyśnik ograniczenia - niestety od strony klosza. Niemniej całość ładnie się wygina.
keei napisał/a: | bo za groma nie dam rady rozdzielić szkła od reszty lampy. a boje sie połamać. |
Właśnie dlatego w powyższy sposób.
Czas operacji 1,5 - 2h
keei napisał/a: | tez mam lampe kioto |
Symetrycznie całkiem wyglądają, ale u mnie droga zmian prowadziła w jedną stronę
Krzyzak - 12-05-2012, 22:38
keei napisał/a: | tez mam lampe kioto | koito
keei - 14-05-2012, 15:54
Krzyzak napisał/a: | keei napisał/a: | tez mam lampe kioto | koito |
dokładnie koito, mala literówka
zauważyłem, że tylko jedna lampa jest taka, a druga świeci normalnie i nie ma tej przesłony, więc będę zmuszony jednak usunąć to coś ze środka. Dzięki za dokładany opis co i jak.. Postaram się zrobić kilka zdjęć w trakcie.
|
|
|