Komputery, RTV, AGD, Komorki - Zna sie moze ktos na ipodach???
Robson86 - 13-11-2006, 00:44 Temat postu: Zna sie moze ktos na ipodach??? Witam everybody!
Mam zamiar kupic sobie jakiegos nie bardzo drogiego, w miare bezawaryjnego, o dobrej jakosci dzwieku i w ogole w miare nie zlego(w tej cenie) i-podzika. Znalazlem w necie takie cos
I-pod 1Gb
Jak myslicie warto w niego zainwestowac???? Bo szczerze bardzo sie nie znam jesli chodzi o ten temat
Z gory dzieki
Pozdroo 4All
Chooper - 13-11-2006, 07:28
Ja mam coś tego typu (wizualnie praktycznie identyczny, ale iakiś inny producent i IMO troche ładniej wygląda niż ten bo nie jest taki "pstrokaty").
Ogólnie jestem zadowolony, dodatkowo zaadoptowałem go sobie do radia w aucie, ale akurat ten mój (nie wiem czy każdy) ma jedną wadę która mi na początku przeszkadzała i troche drażni nadal.
MIanowicie bateria. Przy ciągłym słuchaniu muzyki starcza na zaledwie 5 godzin. To mało, ale już teraz trochę przywykłem i w aucie mam do niego ładowarkę 12V z zapalniczki, przez co cały czas się ładuje, a tak, to w domku jak wracam to sobie go podpinam i ju. Od podłączenia na kompie też się ładuje.
Tak szybkie żłuzycie wynika z dużego kolorowego wyświetlacza.
Ładnie czyta jpgi, i przekonwertowane filmiki, aczkolwiek teraz z perspektywy czasy funkcja odtwarzania filmów jest mi nie potrzebna, bo to taj jak ogladać film na komórce
Ad. flmików jeszcze, to wiem, że są dwa typy tych ipodów, jedne odtwarzają pliki MVS(MTV) a drugie AMV, i te z AMV są lepsze, bo w AMV plik ma lepszą kompresję (mniej zajmuje, i ma lekko lepszy obraz, jeśli można tu mówić o dobrej jakośc obrazu ;P)
Robson86 - 13-11-2006, 09:47
a 3-ia linijka przypadkiem nie oznacza korzystania z plikow MTV??? Bo sprzedawca upiera sie ze ten i-podzik odtwarza AMV!
pozdroo
Chooper - 13-11-2006, 17:32
Robson86 napisał/a: | a 3-ia linijka przypadkiem nie oznacza korzystania z plikow MTV??? |
nie jestem pewny, ale raczej TAK, jednakże niektóre takie zabawki mogą obsługiwać zarówno jeden jak i drugi format. Jak mu zalezy, to niech Ci prześle z CD ze sterownikami instalację programiku do konwertowania filmików i się okaże, czy mówi prawdę. Zaznacz, ze chcesz sie tylko przekonać i tylko do tego Ci ona potrzebna.
Robson86 - 13-11-2006, 18:35
Wielkie dzieki Chooper za pomoc- no ja niestety w tych sprawach to cieniutki jeszcze jestem .Wstawil bym Ci Pomogl, ale jakos go nie moge zlokalizowac...
pozdrawiam
Cezar - 13-11-2006, 18:56
Robson86 napisał/a: | Wstawil bym Ci Pomogl, ale jakos go nie moge zlokalizowac... |
Pomogl dziala tylko w tematach 'technicznych'
Tak mi sie przynajmniej wydaje
Robson86 - 13-11-2006, 19:13
Cezar napisał/a: | Pomogl dziala tylko w tematach 'technicznych' |
Ahaaaa
dobrze wiedziec....
Pozdroo
Anonymous - 13-11-2006, 21:21
koledzy .... ale to nie sa ipody... ipody produkuje firma apple.
Cezar - 14-11-2006, 00:11
Najlepiej nazwac je produkty ipodo podobne
Robson86 - 14-11-2006, 19:39
Robson86 napisał/a: | Bo szczerze bardzo sie nie znam jesli chodzi o ten temat |
...i-pod, mp4, mp3, discman -dla mnie bez roznicy jak to sie nazywa-ma tylko dobrze grac w samochodzie (chce sobie zaoszczedzic ciaglego nagrywania, przegrywania i przewijania kasett )
Pozdrawiam
Chooper - 14-11-2006, 22:01
deenbe napisał/a: | koledzy .... ale to nie sa ipody... ipody produkuje firma apple. |
to tylko wygląda jak ipod, ale ważne, że gra
yume - 24-11-2008, 14:57
podepne się pod temat sprzed 2-ch lat , otóż posiadam ipoda II generacji 2 giga , niestety odmówił współpracy i szukam jakiegos magika co by go wskrzesił systemowo;) soft sie wysypał całkowicie;/ innych baboli w nim niezlokalizowałem jedynie system.
pzdr
Anonymous - 28-11-2008, 00:26
kiedyś troche czytałem forum ipoda i generalnie magik jest na śląsku jakiś (katowice etc) on nawet dyski tarde w tym wymienia itp .. co nei jest łatwe bo jak widzisz śrubek nigdzie nie ma. Ale jak coś to ja korzystałem zdaje się z tego http://forum.mp3store.pl/index.php?showforum=98
podpytaj tam się znają na rzyczy (albo znali rok temu jak kupowałem:))
yume - 28-11-2008, 07:42
oooo danke widze jednak ktoś czyta te starsze tematy
super dzx za namiar napewno podpytam
Anonymous - 28-11-2008, 08:41
do usług;)
|
|
|