To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Sigma 92 MT 17" PDW

Sigma - 01-06-2011, 22:42
Temat postu: Sigma 92 MT 17" PDW
WItam wszystkich tak po krótce przedstawiem moją Sigmę :)

OPIS NABYCIA :

po sprzedaży poprzedniego auta myślałem co tu kupić a że akurat znajomy miał dwa auta na handel to sie do niego wybrałem pierwsze auto to była Honda Legend 3.2 V6 manual a druga właśnie Sigma . Mitsu było w dużo lepszym stanie dlatego właśnie na niego się zdecydowałem i za dobre pieniądze nabyłem ciekawe auto . Sigma fabrycznie była w welurze i felgach 15 oraz miała fabryczny wydech , komplet skórzany widoczny na zdjęciu dostałem w cenie :) i odrazu zacząłem SWAPA :D . Z czasem pomyślałem o większych felgach i trafiły się akurat te ATS'y o rozmiarze 17 " na których wcześniej znajomy śmigał Eclipsem . Felgi maja obuwie z przodu 205 / 50 a tył 235/40 . Mitsu dostało także nowy końcowy wydech firmy ULTER . W moich rękach jest już drugi rok :) troszkę razem przeszliśmy i jak narazie śmigam :)

Co do dalszych modów to konkretów nie ma , myślałem troszke o koncowych wydechu z 3000 GT ale to się zobaczy :) jeśli ktoś wie coś na temat podniesienia mocy takiego silnika bez większej ingerencji czekam na pomysły :)

W dziale Warsztat napisałem post na temat palenia na benzynie ponieważ taki Sigma ma bół więc czekam na pomoc

rok 92 , 3.0 V6 manual praktycznie PDW czyli skóra w elektryce , klima , el lusterka , szyby , antena , spryski lamp

Przeróbki : felgi 17 " ATS :)

wydech końcowy ULTER

mała modyfiakcja AUDIO

a oto jak wyglądała i wygląda wizualnie :)

czekam na komentarze :)

Juiceman - 01-06-2011, 22:44

W końcu ktoś zaczął opisywać Sigme, te colty, galanty już powoli do przejedzenia się nadają ; ) Może jakaś historia jak ją nabyłeś jakie plany, jak wyglądała przed zakupem ;> Szkoda że nie jest to v24. Ciekawie prezentuje się z zewnątrz.
jacek11 - 01-06-2011, 22:48

Piękną ma skórę....pozazdrościć :!:
KamilR10 - 01-06-2011, 23:10

Zawsze podobalo mi sie to auto, konkretna fura :wink: jeszcze szybki przyciemnic trzeba :D
Saqu - 02-06-2011, 00:04

Juiceman napisał/a:
Szkoda że nie jest to v24.

czy ja wiem... trochę ciężko byłoby upchnąć tyle cylindrów pod maską :P ale wiadomo jest, że chodzi o zaworki ;)

no a wracając do konkretów, Sigma, nie myślałeś czasem, żeby ją trochę do ziemi przycisnąć? :) bo tak na tych 17 bardzo wysoko stoi.

Hugo - 02-06-2011, 08:08

Musiałaby być obniżona, wtedy wygladałaby pięknie. Jedna rzecz naprawdę zadziwia mnie w Sigmach, a jest to design wnętrza. Deska rozdzielcza, boczki drzwiowe i fotele to prawdziwy majstersztyk. Prawdziwy luksus. Szerokiej drogi.
Andrew - 02-06-2011, 08:13

Sigma piękne auto. Zapraszamy na spot w Lublinie 12 czerwca :wink:
Tomii - 02-06-2011, 08:22

piękne auto, i to wnętrze :)
Sigma - 02-06-2011, 21:31

Hugo napisał/a:
Musiałaby być obniżona, wtedy wygladałaby pięknie. Jedna rzecz naprawdę zadziwia mnie w Sigmach, a jest to design wnętrza. Deska rozdzielcza, boczki drzwiowe i fotele to prawdziwy majstersztyk. Prawdziwy luksus. Szerokiej drogi.

tak właśnie myślałem żeby się zabawić w obniżenie ale te nasze drogi ''jak stół" to by się troszkę taczka zrobiła :P

Jogurt - 02-06-2011, 21:52

Sigma napisał/a:
tak właśnie myślałem żeby się zabawić w obniżenie ale te nasze drogi ''jak stół" to by się troszkę taczka zrobiła
sprężyny progresywne i nie ma tematu. problem będzie raczej z dostępnością takowych. ładne, nietuzinkowe auto. żeby było ciut zglebione to poprostu byłaby bajka
wojtas - 03-06-2011, 13:04

Gratki. Dbaj o miska, bo ładnych sztuk jest coraz mniej.
Anonymous - 03-06-2011, 14:38

Gratki wreszcie się ktoś odważył opisać przygody z Sigmą :) piękne auto i ładny kolor :) kiedyś o takim myślałem.. szkoda że nie robili ich dłużej....
Sigma - 05-06-2011, 21:39

Jogurt napisał/a:
Sigma napisał/a:
tak właśnie myślałem żeby się zabawić w obniżenie ale te nasze drogi ''jak stół" to by się troszkę taczka zrobiła
sprężyny progresywne i nie ma tematu. problem będzie raczej z dostępnością takowych. ładne, nietuzinkowe auto. żeby było ciut zglebione to poprostu byłaby bajka

jeśli coś dorwę to opiszę lub jeśli by ktoś słyszał gdzie można kupić takie to też czekam na info :)

robertdg - 05-06-2011, 21:51

Derpin napisał/a:
Gratki wreszcie się ktoś odważył opisać przygody z Sigmą
Jak dobrze poszukasz, to poza tą historią jeszcze ze 4 znajdziesz ;-)

Piękne auto :-)

zbyszek05 - 06-06-2011, 21:43

Szerokiej drogi i bezawaryjności .Poza tym 24v zajmuje ciut więcej miejsca alewszędzie i tak można rękę wepchać bo silnik leży poprzecznie .Co do zglebowania komfort napewno będzie troszkę inny ale pewniej wejdziesz w zakręty i nie trzeba tylnego napędu by się przekonać .Wiem ze to nie b m w ale jak na sigmę która ma 4775cm dł. osobiscie jestem pod wrażeniem że ładnie się klei .
Gratuluje też ładnej skórki - niewiele 12v ją ma ale latem -tragedia .Pozdrawiam