Pajero II - [2.8 TD] Zablokowana kanapa.
Goliasz - 05-06-2011, 11:12 Temat postu: [2.8 TD] Zablokowana kanapa. Witam, od miesiąca posiadam auto jak w podpisie. Podczas czyszczenia wnętrza zauważyłem, że prawa część kanapy nie przeuwa się do przodu, jest jakby zablokowana. Rączka przy siedzeniu niby działa, linka nie jest zerwana. Wczoraj to samo zdarzyło się z lewą połową, tak, że teraz mam całą tylną kanapę zalokowaną bez możliwości jej przesunięcia do przodu.
Wie ktoś może, jak to oodblokować?
Goliasz
przemo_wl - 05-06-2011, 21:05
oprócz rączek po bokach kanapy są jeszcze dwie z tyłu przy nadkolach (można się do nich dostać przez bagażnik) wystarczy je nacisnąć a kanapa powinna pojechać do przodu
z tego co pamiętam u mnie też nie działała prawa strona ale miałem zerwaną linkę
Faraonix - 06-06-2011, 00:05
Ja u siebie na oryginalna wykladzine bagaznika zalozylem druga. Zwiekszyla sie grubosc i czasem sie blokowalo cos. Ostatecznie zdemontowalem te plastiki pod kanapa i dziala ok.
Jesli masz 2 wykladziny to tez moze cos nie grac ze wzgledu na grubosc.
Goliasz - 07-06-2011, 14:32
przemo_wl napisał/a: | oprócz rączek po bokach kanapy są jeszcze dwie z tyłu przy nadkolach (można się do nich dostać przez bagażnik) wystarczy je nacisnąć a kanapa powinna pojechać do przodu
z tego co pamiętam u mnie też nie działała prawa strona ale miałem zerwaną linkę |
Jeśli chodzi o te rączki przy nadkolach, to chyba mówisz o trzecim rzędzie siedzeń.
Problem z kanapą prawie rozwiązałem.
Lewa strona sama się odblokowała, a prawą stronę złożyłem całkowicie i po porządnym zatrzaśnięciu także sama się odblokowała, ale na krótko, po ponownym złożeniu znowu się zablokowała, a potem odblokowała .
Nie wiem co było, a raczej co jest powodem blokowania się kanapy, wygląda na to, że jakiś bolec, albo zatrzask nie odbija.
Robert09 - 09-06-2011, 20:00
U mnie można przesunąć wyłącznie siadając na kanapie, inaczej nie da rady bo się blokuje.
Goliasz - 11-06-2011, 18:17
Sposób na odblokowanie kanapy jest następujący: złożyć siedzenie całkowicie tzn. podnieść rączkę w oparciu, złożyć oparcie, pociągnąć rączkę przy siedzeniu, złożyć całkowicie siedzenie, rozłożyć je z powrotem, mocno przy tym pier...lnąć o podłogę i powinno pomóc. W razie konieczności czynność powtórzyć.
behemot - 30-06-2011, 21:42
To wina linek. Pewnie któraś sie wyciągneła. Też tak miałem aż całkiem się urwała i problem mam z głowy, kanapa jest nie przesuwalna
|
|
|