To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - Co to jest?

Anonymous - 13-11-2006, 14:45
Temat postu: Co to jest?
Witam wszystkich diamentomaniaków.

Od niedawna jestem szczęśliwym właścicielem Galanta EA w wersji Diamante (to chyba jakiś Belgijski odpowiednik Avance) i mam w sumie troche głupie pytanie. W panelu obok sterowania wysokości świateł są dwie zaślepki. Mocno się zdziwiłem kiedy po wyjęciu panelu pod zaślepkami zobaczyłem dwa złącza z pełnym okablowaniem, które jednak do niczego nie są podłączone. W związku z tym pytanie: do czego to może służyć i co znajduje się w miejscu tych zaślepek w innych wersjach wyposażeniowych?
Na pewno nie są to światła przeciwmgielne bo wyłączniki do nich znajdują sie gdzie indziej.

Krzyzak - 13-11-2006, 17:10

Daj fotę o które chodzi - tam były różne rzeczy. O ile pamiętam, to jedna z zaślepek potem została wykorzystana (w 2002 r.) do el. składania lusterek.
xcracing - 13-11-2006, 17:25

Ja tez mam tam jakąś okablowaną złączkę.
Niektóre AVANCE'y miały podwójne halogeny, tzn. każdy halogen miał po dwa światła, jedną soczewkę i jedno zwykłe światło. Tak sobie myślę, że mógł się tam właśnie znajdować włącznik od drugiej pary świateł halogenowych/dziennych/dalekosiężnych czy jakie one tam były. Musiałby się ktoś wypowiedzieć kto ma szczęście posiadać takiego Galancika.

Anonymous - 13-11-2006, 20:17

Krzyzak napisał/a:
Daj fotę o które chodzi - tam były różne rzeczy. O ile pamiętam, to jedna z zaślepek potem została wykorzystana (w 2002 r.) do el. składania lusterek.

Sterowanie lusterek jest w innym miejscu, chyba ze podgrzewanie.

macia - 13-11-2006, 20:37

Cytat:
Sterowanie lusterek jest w innym miejscu, chyba ze podgrzewanie

Zdaje się, że podgrzewanie włączasz razem z ogrzewaniem tylnej szyby, więc to nie to :wink: Powiem tylko, że we wszystkich rekinach z tych roczników widziałem tylko zaślepki.

Anonymous - 13-11-2006, 20:40

Sterowanie lusterek jest w innym miejscu, chyba ze podgrzewanie.

Podgrzewanie lusterek jest podpięte pod tą samą wtyczke co podgrzewanie tylnej szyby na konsoli srodkowej(climatronic). Nie wiem co tam jest ale ja w tych wtyczkach umiesciłem sterownik gazu ,a te kabelki które tam były zaizolowałem i schowałem w środku

Anonymous - 13-11-2006, 22:51

mowicie o tym podgrzewaniu.. w jakich wersjach miska byly podgrzewane?
Anonymous - 13-11-2006, 23:32

Zamiast jednej z tych zaslepek bylo TCL - kontrola trakcji, drugiej nie pamietam, ale sporo ludzi ma tam wstawiona diode od alarmu, albo wlasnie przelacznik LPG. Moze w drugiej byly spryskiwacze reflektorow :?: :P
Anonymous - 14-11-2006, 01:59

maniakowy napisał/a:
mowicie o tym podgrzewaniu.. w jakich wersjach miska byly podgrzewane?

Ja mam wersje GLS i mam podgrzewane a biorąc pod uwge ze nie jest to najbogatsza wersja a raczej wersja beta dla ubogich :D to podejżewam ze wszystkie EA maja podgrzewane , ale oczywiscie moge sie mylic tak jak Kononowicz sie pomylił ze zdobędzie 300% głosów :lol:

Anonymous - 14-11-2006, 08:57

Dokładnie w jednej zaślepce montowana była kontrola trakcji, a wdrugiej niestety nie wiem. U mnie jest zamontowany jakiś włacznik(wygląda na samoróbkę nie fabryka) ale niestety nic nie działa jak go wciskam. I jak zaglądałem pod spód to też nie wiem gdzie on biegnie.
Anonymous - 19-11-2006, 13:04

w manualu serwisowym, od lewej:

1. TCL switch or auto-cruise control main switch
2. TCL switch or plug
3. Headlamp leveling switch

czyli TCL.

Anonymous - 19-11-2006, 14:39

a w drugiej tempomat i wszystko jasne :D
Marcino - 19-11-2006, 22:10

Tempomat to nie jest napewno bo jest przy kierwonicy sterowanie a jego włącznik po drugiej stronie kierownicy.
Ja mam w tym mijscu dodatkowy włacznik do świecacych przednich spryskiwaczy. No ale nie działaja, moze i na szczescie bo moża za to mandat dostać podobno,. A swoja droga scierając ngłę z szyby rano dostrzegłem ze na ptrzedniej szybie byłą naklejka i moj galancik w jakimś klubuie w niemczech smigał. Macie jakieś adresy do Mitsumaniaków na niemieckich stronach www.. moze znajde co nieco o mim miśku?
Pozdrawiam

Anonymous - 19-11-2006, 23:30

Marcino: za takie lampki to dowod do zabrania od razu :) ale cale szczescie ze Ci nie dzialaja.. toc to wiocha straszna:)
Hubeeert - 19-11-2006, 23:33

Marcino, www.mitsu-rulz.de