To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.5 V6, 1997, sedan, czerwony, Józefosław

ziutoon - 06-06-2011, 19:11
Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.5 V6, 1997, sedan, czerwony, Józefosław
Może ktoś zna to auto albo właściciel sam się wypowie.

link
Cytat:
Witam na mojej aukcji!
Mam do sprzedania Mitsubishi Galanta, rocznik 1997 (lipiec), V6, pojemność 2498 ccm, moc 163KM. Jest to mój pierwszy samochód, auto o którym marzyłem przez 10 lat :) Kupiłem go w 2007 roku w niemieckim salonie Mitsubishi z przebiegiem 130 kkm. Od tamtej pory przejechałem nim ponad 120kkm.

W samochodzie wymieniane były:
- rozrząd (przy około 210kkm i tuż po zakupie)
- wahacze (wymieniłem jesienią cały przód, żeby mieć spokój na dłużej)
- inne drobne elementy zawieszenia (końcówki, itp)
- klocki, tarcze (ze dwa albo 3 razy na ponad 100kkm)

Auto wyposażone jest w seryjny immobilizer, dodatkowo zamonotowałem mu alarm (dołączam oczywiście komplet pilotów i kluczyków). Wyciszone są też drzwi.

Z fajniejszych rzeczy wymieniłbym:

- ponadczasowy wygląd, pomimo wieku jest ładniejszy niż wiele nowych samochodów ;) )
- niezawodny silnik V6 o mocy 163KM, bardzo elastyczny i dynamiczny (jeżdżę teraz nowym służbowym autem z turbo i naprawdę misiek nie ma się czego wstydzić),
- bardzo wygodny sedan,
- tempomat, nie do przecenienia na dłuższych trasach,
- odlotowe grafitowe 17" felgi (bardzo długo ich szukałem) o wartości 1800 zł (tyle za nie dałem rok temu).

Jak widać na zdjęciach misiek miał niedawno małą przygodę (pani w mikrze wymusiła pierszeństwo), jednak nic poważnego - lekko wygięta maska + wgnieciony i porysowany zderzak, poza tym na karoserii jest kilka typowych dla auta w tym wieku otarć i zadrapań.

Myślę, że cena jest bardzo atrakcyjna, zachęcam do oglądania i negocjacji ;)

prosze o opinię forumowiczów a właściciela o dodanie pozostałych strategicznych fotek :)

dziękuje i pozdrawiam

Anonymous - 06-06-2011, 20:05

rdzewiejące tylne nadkola, stan bardzo zaawansowany - standard w galancie ale po zakupie musowo do zrobienia przed zimą,
rdzewiejące dolne ranty drzwi - też do roboty jak nie chcesz niedługo wymieniać drzwi
jakaś dziwna nakładka na wydech,
dołożona skórzana kierownica, w glsach chyba nie było...
gałka biegów wygląda na nie oryginalną.

plus za prawdopodobnie realny przebieg,

ogólnie auto do inwestycji, do oddania pewnie za 7 tysi więc cena jeszcze możliwa...

pozostaje kwestia komory silnika, zdjęć kielichów, i tego czy silnik suchy, no i oczywiście test drive ;)

Kaucz - 06-06-2011, 20:50

Derpin napisał/a:

a to ciekawe bo ja też mam taką wersję wyposażenia i skóra na kierze jest... wydaje mi się, że wszystkie V6 miały skórę na kierze...

fj_mike - 06-06-2011, 21:05

Kiera wydaj się być ori. Ja mam jakąś drewnianą :P
Auto od Mitsumaniaka, nie znalazłem jednak tematu tego auta.
Mam nadzieję, że właściciel się ujawni.

Tomek - 06-06-2011, 21:11

Derpin napisał/a:

w każdym 2.5 tak było
poza tym to nie jest GLS

motke - 07-06-2011, 08:20

Coś dziwna ta przygoda. Zderzak delikatnie wgnieciony, lampy i grill nie tknięte, a maska trochę za bardzo się wybrzuszyła.
robertdg - 07-06-2011, 08:30

motke napisał/a:
Coś dziwna ta przygoda. Zderzak delikatnie wgnieciony, lampy i grill nie tknięte, a maska trochę za bardzo się wybrzuszyła.
Fafał (Rafał_szczecin) chyba miał tak samo, jak to powiadają hamerykanie http://demotywatory.pl/37072/Shit-happens

Wg mnie auto warte zainteresowania, wszak za te cene nie można miec wszystkiego.

ziutoon - 07-06-2011, 08:51

Auto jest kolegi z klubu.
Jest wystawione w dziale sprzedam ale czeka na weryfikację.
Jestem umówiony na środe na obdukcje więc zobaczę co i jak.

Zasadniczo szukam kombi i to najlepiej srebrnego :) ale ten czerwony jakoś przykuwa wzrok.
Czy bagażnik w sedanie jest dość pojemny?
Nie chodzi mi o litry ale o funkcjonalność. Teraz mam P406 w sedanie i powiem wam że jestem zadowolony z bagażnika.

pzdr

Owczar - 07-06-2011, 11:44

ziutoon napisał/a:
Czy bagażnik w sedanie jest dość pojemny?

Strasznie słaby jest. Nie dość, że mały, to jeszcze zawiasy klapy wchodzą do środka. Jak na tak duże auto to według mnie porażka.