To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Rok produkcji 2010 - rocznik modelowy 2009???

lichy - 07-06-2011, 13:53
Temat postu: Rok produkcji 2010 - rocznik modelowy 2009???
Znajomy przymierza się do kupienia Lancera. Znalazł następujące ogłoszenie
Sprzedający twierdzi, że auto jest wyprodukowane w 2010 roku, ale w numerze VIN na dziesiątej pozycji jest cyfra "9", co oznacza rocznik modelowy 2009.
W związku z tym moje pytanie: Czy jest możliwe, aby Lancer wyprodukowany w danym roku (2010) był wykonany jako rocznik modelowy z roku poprzedniego (2009), czy też coś tu nie gra?
Wydawało mi się, że Mitsubishi nowy rocznik modelowy zaczyna produkować już gdzieś w trzecim kwartale roku poprzedniego, a tu wygląda, że jest odwrotnie (produkuje poprzedni rocznik modelowy jeszcze w następnym roku).
ASO twierdzi, że przez telefon nie potrafi (a może nie chce) udzielić konkretnej informacji na temat tego egzemplarza, że muszą go podłączyć do komputera i wtedy się wyjaśni.

Andrew - 07-06-2011, 13:58

Auto kupione za granicą i zarejestrowane w 2010 roku, stąd ten wpis, że to jest auto wyprodukowane w 2010 roku. Tak samo ja mam w galu, auto po VINie z października 1997 roku, a zarejestrowane w lutym 98 r....
roobku - 07-06-2011, 14:59

często handlarze tak odmładzają auta podając rok modelowy jako rok produkcji, kolejna sprawa to auto nie ma oryginalnych kół wersji Intense
cns80 - 07-06-2011, 15:04

lichy napisał/a:
Czy jest możliwe, aby Lancer wyprodukowany w danym roku (2010) był wykonany jako rocznik modelowy z roku poprzedniego (2009),
Jest możliwe. Czasami działa to w druga stronę i w 2009 można kupić rok modelowy 2010.
roobku napisał/a:
często handlarze tak odmładzają auta podając rok modelowy jako rok produkcji,
Tu akurat sytuacja jest odwrotna.
lichy - 07-06-2011, 16:24

Czy tylne czujniki parkowania nie powinny być aby w kolorze nadwozia, jeśli są fabryczne?
I jeszcze ta rozpórka widoczna pod maską, czy w wersji Intense jest takie coś fabryczne?

Trik - 07-06-2011, 18:36

Poproś o VIN i sprawdź na tej stronie: http://www.japancars.ru/cat/mitsubishi/
krzychu - 07-06-2011, 18:39

lichy napisał/a:
Czy tylne czujniki parkowania nie powinny być aby w kolorze nadwozia, jeśli są fabryczne?

Też się zdziwiłem, ale widziałem już zdjęcia że nie były w kolorze :oops: Ale były tylko w SB, na szczęście sedana nie szpecili (znaczy w ogóle nie ma czujników).

lichy napisał/a:
I jeszcze ta rozpórka widoczna pod maską, czy w wersji Intense jest takie coś fabryczne?

Tak Intense ma rozpórkę i grubszy stabilizator + felgi 18 (których tutaj brakuje).

roobku - 07-06-2011, 21:41

lichy napisał/a:

fabryczne czujniki nie są w kolorze nadwozia, maja taki kolor beżowo-szaro-złoty, rozpórka jest fabryczna

10wojtek10 - 08-06-2011, 21:38

lichy napisał/a:
ASO twierdzi, że przez telefon nie potrafi (a może nie chce) udzielić konkretnej informacji na temat tego egzemplarza, że muszą go podłączyć do komputera i wtedy się wyjaśni.

Zadzwoń do ASO w Zabrzu, powołaj się na wątek, a na pewno Ci pomogą...
Ale rozmawiaj tylko z szefem serwisu.

A swoją drogą - ja chyba znam ten samochód i kojarzę co mu "było" - podaj mi VINa na priva to sprawdzę. Moim zdaniem auto ma już drugiego właściciela w Polsce, a to daje do myślenia.

lichy - 13-06-2011, 08:46

Dzięki wszystkim za cenne informacje. Samochód już kupiony :D