[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Chrupanie przy wciskaniu sprzęgła
Dzwigu - 10-06-2011, 14:27 Temat postu: [EA5A/W 2.5] Chrupanie przy wciskaniu sprzęgła Witam
Szukałem i nigdzie nie znalazłem analogicznego przypadku. Mam problem, że przy wciskaniu sprzęgła (najlepiej słychać na postoju) słychać w połowie ruchu chrupanie dobywające się spod auta (bardziej z przodu). Całemu chrupaniu towarzyszy uczucie delikatnego oporu pod pedałem. Po prostu oba symptomy są skorelowane . Teraz po wizycie u mechanika oczywiście diagnoza ... sprzęgło do wymiany.... Wszystko fajnie tylko docisk/Łożysko/tarcza to jakieś 500PLN plus pewnie z 400PLN robocizna a na dodatek z tego co czytam na forum multum ludzi ma dalej problemy po wymianie innej natury. Czy ma ktoś pomysł co to może być i czy wymaga to aż tak drastycznych kroków, szczególnie że autko ani nie wyje i biegi ładnie wchodzą.
A i wie ktoś jakiej firmy są oryginały wsadzane ?
Z góry dzięki za podpowiedz
m6riano - 10-06-2011, 16:15
Prawdopodobnie może to być łożysko oporowe...dlatego opłaca się wymienić całe sprzęgło...robota jedna i czas..
Dzwigu - 13-06-2011, 08:42
A nie wiesz jakiej firmy jest oryginał ??
m6riano - 13-06-2011, 23:20
Nie wiem ale polecane jest albo daikin/exedy lub aisin..ty masz pewnie 225mm tarcze więc bez problemu powinieneś dostać exedy
darek-koblowski - 01-10-2011, 19:24
To chrupanie to może być docisk sprzęgła, wyłamują się "listki" docisku.
|
|
|