To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Jaka najszybsza opcja dojazdu ?

krysstek - 14-11-2006, 09:25
Temat postu: Jaka najszybsza opcja dojazdu ?
Jutro ok. 8 muszę być w rejonie Puławska/Woronicza. Lukam na mapki i zastanawiam się którędy będzie najszybciej jadąc od strony Góry Kalwarii:
1. przez Piaseczno.
2. przez Konstancin i dalej Al. Wilanowską do Puławskiej.
Gdzie można spodziewać się ew. korków (o ile gdzieś ich może nie być o tej porze), radary, remonty dróg itp. Z góry dzięki za info.

Hubeeert - 14-11-2006, 09:35

krysstek napisał/a:
Jutro ok. 8 muszę być w rejonie Puławska/Woronicza. Lukam na mapki i zastanawiam się którędy będzie najszybciej jadąc od strony Góry Kalwarii
No to masz zagwozdkę
krysstek napisał/a:
1. przez Piaseczno.
Ja bym wybrał ta opcję ale - jeżeli nie przejedziesz przez Piaseczno przed 6:30 to potem nie dojedziesz na 8 na Puławską. IMHO lepiej zaczekać niż się spóźnić tym bardziej że rano Puławska jak i Przyczółkowa (od Konstancina tak się chyba nazywa ta ulica jak i sam Konstancin) są totalnie zablokowane.
stanik - 14-11-2006, 16:02

ostatnio w ogóle w Wawie dzieje się coś dziwnego. Mój tata codziennie dojeżdza do pracy na 8:15 - 8:30 i dojazd przez ostatni tydzień zajmował mu dzień w dzień 2h w jedną stronę :/ Podobno (na szczęście pracuje w swojej wsi). Zastanawia się już na przesiadke na pociąg i metro, bo tym dojazd do centrum zajmuje 1h. Ale.. co ciekawe w godzinach szczytu na niektorych stacjach metra nie da rady wsiasc do pierwszego metra które przyjechało, tylko trzeba stać w kolejce :)
Ja na Ursynów któregoś dnia musiałem jechać na 9-tą to jechałem 2:15 :) a to jest ode mnie jakieś 40 km.
Co do pytania, to niestety nie pomogę bo tej części warszawy w godzinach korkowych nie znam, a więc i nie znam jakiś skrótów pomagających zaoszczędzić kilka minut.
Pozdrawiam

krzysio1972 - 14-11-2006, 17:16

Nie ma takiego korka, ktorego nie da sie ominac ;-)
Ja dojezdzam do wawy 26km na stawki i zajmuje mi to srednio 30min.

A wracajac do tematu. Ja bym rozwazyl wjazd od konstancina, ale nie w wilanowska, a powsinska i czerniakowska, potem pod wiaduktami trasy siekierkowskiej w lewo i zaraz (przy panoramie) na swiatlach w prawo i w bobrowiecka, potem w lewo w chelmska i do dolnej i w lewo w pulawska (w miedzyczasie pewnie bedzie kociol przy belwederskiej, moze byc tez przy dolnej pod gore) potem 2-3 swiatla i jestej przy woronicza.

Niestety kompletnie nie wiem jak wyglada o tej porze wilanowska i czy moja propozycja nie bedzie gorsza.