To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Dziwne hałasy - dwumas?

Anonymous - 13-06-2011, 18:07
Temat postu: Dziwne hałasy - dwumas?
Panowie,

mam dziwny problem, który ostatnio zaczął się nasilać. Przy ruszaniu, gwałtownym przyspieszaniu, a czasem nawet przy samym odpalaniu silnika występuje jednokrotne głuche uderzenie, z okolic silnika lub zawieszenia. Zdarza się to nie za każdym razem, ale np. dzisiaj słyszałem to przynajmniej pięciokrotnie.

Czy to przypadkiem nie koło dwumasowe? :shock: Ten samochód ma tylko 30 tys. km przebiegu...

mitsu00 - 13-06-2011, 21:53
Temat postu: Re: Dziwne hałasy - dwumas?
venglin napisał/a:
Panowie,

mam dziwny problem, który ostatnio zaczął się nasilać. Przy ruszaniu, gwałtownym przyspieszaniu, a czasem nawet przy samym odpalaniu silnika występuje jednokrotne głuche uderzenie, z okolic silnika lub zawieszenia. Zdarza się to nie za każdym razem, ale np. dzisiaj słyszałem to przynajmniej pięciokrotnie.

Czy to przypadkiem nie koło dwumasowe? :shock: Ten samochód ma tylko 30 tys. km przebiegu...
Albo wyrobione poduszki silnika. Mialem wymieniane we wrzesniu przy przebiegu bodajże 85 tys km. Objawialo sie to gluchym puknieciem przy najwiekszych przeciazeniach silnika, np podczas ruszania, zmiany biegów z 1 na 2 etc.
rezon - 13-06-2011, 22:09

mitsu00 napisał/a:
Albo wyrobione poduszki silnika.
też raczej to. Zużyty bardzo dwumas to dodatkowe drgania
Anonymous - 13-06-2011, 22:44
Temat postu: Re: Dziwne hałasy - dwumas?
mitsu00 napisał/a:
Albo wyrobione poduszki silnika. Mialem wymieniane we wrzesniu przy przebiegu bodajże 85 tys km. Objawialo sie to gluchym puknieciem przy najwiekszych przeciazeniach silnika, np podczas ruszania, zmiany biegów z 1 na 2 etc.

No to u mnie wygląda to identycznie. W takim razie jadę do serwisu.

mitsu00 - 13-06-2011, 22:54

venglin napisał/a:

No to u mnie wygląda to identycznie. W takim razie jadę do serwisu.
Pojedź do Japan Motors na Toruńskiej i poproś żeby Mistrz Serwisu sie z toba bujnął. U mnie po 100m postawił diagnozę i 3 dni później wymienili na nowe poduchy. Bardzo mili i szybko dzałają....
Anonymous - 15-06-2011, 21:14

Dzięki, jestem już umówiony w Japan Motors.

[ Dodano: 21-06-2011, 23:43 ]
No i sprawa wyjaśniona. Naprawa trwała 2 minuty i polegała na dokręceniu czegoś w okolicach zawieszenia silnika.