Kujawsko - Pomorskie - Doświadczony mitsumaniak
protech88 - 19-06-2011, 00:46 Temat postu: Doświadczony mitsumaniak Witam Serdecznie,
Krótko i na temat,
jestem ze Żnina, 40km od Bydgoszczy i poszukuje 'doświadczonego' Mitsumaniaka by zrobił tak zwane oględziny mojego colta 1.3 12v 91 r. i podpowiedział co najpierw by się przydało w nim zrobić. Auto wymaga remontu ale chciałbym usłyszeń opinie od kogoś kto jeździ czymś podobnym lub tym samym. Mechanik mi powiedział, że trzeba włożyć dobry tysiąc by wszystko było okej. Ale od ręki kasy nie wyłożę. Chciałbym powoli, zacząć działać w tej sprawie ale z opinią takowej osoby co by tu zrobić w pierwszej kolejność. Owszem, są mechanicy ale w Żninie są tacy że jeśli nie powiesz co mają zrobić konkretnie to tego nie zrobią a zrobią 111344 innych rzeczy które był zbędne.
Pozdrawiam,
Efa! - 20-06-2011, 11:48
protech88, zapytaj tomusn, na pewno Ci kogoś poleci
tomusn - 21-06-2011, 23:11
dziękuję Ewo!
nie mówię że jestem doświadczony, ale chętnie pomogę
napisz na pw
lorus - 16-04-2013, 12:38
Witam wszystkich jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość.Posiadam colta 2005 r 1.5 DID 95KM i wszystko było ok śmigał bez problemu od lutego 2012...lecz ostatnio mam taką zagadkę...przed zapłonem zapala się kontrolka podgrzania świec gaśnie i następuje zapłon i ponownie zapala nie kontrolka świec wcześniej takiej sytuacji nie było.Pali się ona do minuty i po ruszeniu gaśnie,silnik nie daje oznak do niepokoju wiec myślę ze to świece żarowe do wymiany tylko gdzie w Bydgoszczy dobrze to zrobią i za rozsądna cenę:)świece kupiłem 3 nowe NGK wiec chodzi o dobrego fachowca który to zrobi...może mieliście taki problem i polecacie kogoś.a dodam jeszcze że po krótkiej lub dłuższej podróży kiedy znów odpalam to kontrolka już się nie zapala może dlatego że jest silnik ciepły a może to nie świece?Macie jakieś pomysły..bo ja już sam nie wiem zawsze po dłuższym postoju się zapala przy następnych odpaleniach już nie...z Góry dzięki...
Fragu - 16-04-2013, 14:03
Nawet teraz, gdy się ociepliło tak robi? Np w vagach zapalenie się kontroli świec żarowych podczas jazdy informuje o niesprawnościach w układzie wtryskowym (pompowtryski w vag).
Jeśli już masz te świece kupione nie zaszkodzi wymienić, raczej większość mechaników powinna sobie z tym poradzić. Jeśli to nie pomoże trzeba będzie podpiąć colcinie pod kompa.
lorus - 16-04-2013, 16:26
Fragu napisał/a: | Nawet teraz, gdy się ociepliło tak robi? Np w vagach zapalenie się kontroli świec żarowych podczas jazdy informuje o niesprawnościach w układzie wtryskowym (pompowtryski w vag).
Jeśli już masz te świece kupione nie zaszkodzi wymienić, raczej większość mechaników powinna sobie z tym poradzić. Jeśli to nie pomoże trzeba będzie podpiąć colcinie pod kompa. |
Hmmm no dzięki za odpowiedz,właśnie teraz zaczęła się zapalać w czasie mrozów nie było takiej sytuacji..teraz po odpaleniu zapali się i po dosłownie 1 minucie gaśnie i już więcej podczas jazdy się nie zapala...a kiedy pojadę gdzieś i postoi chwile i ponownie odpalam to tylko prawidłowo zapali się aby podgrzać i gaśnie,zapalam i już się nie pojawia...dziwne może jak silnik się ciepły to ma jakiś wpływ?w sumie nie wiem co myśleć:)no kontrolka od świec to raczej chyba tylko problem ze świecami sygnalizuje no chyba że spełnia jeszcze jakieś inne funkcje,oby nie wtryski bo w tym silniku jest common rail wiec spory koszt...będę miał czas to pojadę do jakiegoś mechanika..może JC EUROTIM? na inowrocławskiej...no chyba że może najpierw go podpiąć pod komputer i zobaczyć błędy..ps/ ona nie zapala się podczas jazdy nigdy tylko zawsze po odpaleniu i pali się tak do minutki i gaśnie,póżniej już się nie zapala nawet po kolejnych postojach i odpaleniach..zawsze po dłuższym postoju taka sytuacja ma miejsce...ok dzięki...
|
|
|