To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Opona do dojazdówki

sveno - 21-06-2011, 13:24
Temat postu: Opona do dojazdówki
Sprawa wygląda tak: w moim aucie mam gaz w kole, wywaliłem zapasówkę i kupiłem małą dojazdówkę, tylko, że opona na niej ma 13 lat :) bieżnik ok i nawet nie zrzesiała, ale przygotowuje auto do dalekiej podróży (ok 3000km) i nie chciałbym mieć przykrych niespodzianek typu zakładam dojazdówkę a ona robi bum po 3km. Pytanie gdzie mogę dostać oponę w rozmiarze 105/70/14 lub podobną? Najlepiej w Krakowie lub okolicy. Przeszukałem internet dwa razy :) i jedyne co znajduje to opony do skuterów w tym rozmiarze o coś takiego: http://allegro.pl/opona-1...1636505495.html ale one się nie nadają bo o ile indeks prędkości P (do 150km/h) wystarczy bo na dojazdówce więcej jak 80km/h się nie jeździ, o tyle indeks nośności 58 (około 220kg) to o wiele za mało, potrzeba przynajmniej 86 (530kg).
Uwex - 21-06-2011, 17:42

tak wąską oponę będzie problem kupić , nie może być szersza ?
sveno - 21-06-2011, 17:49

Uwex napisał/a:
nie może być szersza ?
wolałbym nie. Chodzi o ilość miejsca w bagażniku, której i tak nie jest za wiele, po to kupiłem dojazdówkę, żeby pozbyć się pełnowymiarowego koła. Znalazłem już używkę która ma "tylko" 5 lat i to w Krk, ale chciałbym nówkę, bo auto mam dla siebie a nie na handel. Jak nie znajdę to wezmę tamtą.
Marianekk - 22-06-2011, 06:24

Wyślij zapytanie(lub zadzwoń) na www.opneo.pl,znajomemu kiedyś sprowadzili jakąś nietypowa oponę ale co i jak nie powiem bo dawno to było a ja kontaktu już z nim nie mam.
Pozdrawiam
Marian