Pajero II - nierówna praca silnika pomóżcie!!!
sadki91 - 23-06-2011, 10:19 Temat postu: nierówna praca silnika pomóżcie!!! Witam
Mam problem nie mogę sobie poradzić z nierówną pracą silnika w moim pajero, myślałem że może to być źle ustawiony zapłon ale kumpel mechanik powiedział mi że wtedy auta ciężko by odpalało a mój miś odpala z pierwszego kopa.
Ostatnio zauważyłem że z rury wydechowej na jałowym biegu wylatuje dziwny dźwięk: "buch, buch, buch" (coś jak w traktorze ursus C330) , autu brakuje mocy i kopci przy wyższych obrotach.
Prosze o pomoc
rico.1 - 23-06-2011, 10:51
Typowe objawy zbyt późnego zapłonu, a ciężkie odpalanie w tym silniku dopiero zauważysz zimą. Niech Ci kumpel sprawdzi przede wszystkim ustawienie pompy, a jak będzie mimo wszystko dobre to lekko przyspieszyć zapłon - te pompy się zużywają.
Poza tym napisz kiedy to się zaczeło, coś było naprawiane? I co sprawdzone: powietrze w paliwie, filtr itp.
behemot - 27-06-2011, 21:17
Koledzy w jaki sposób przestawić zapłon. W starym meśku luzowałem śruby mocujące breszka i zapłon przestawiony. W pajerce sie nie przyglądałem.
hajmanek - 27-06-2011, 21:32
Sa trzy sruby. Dwie z produ pompy, klucz 12 (bedziesz mial maly problem zeby odkrecic ta pomiedzy pompa a blokiem silnika) oraz trzecia w tylnej czesci pompy pod spodem (slabo ja widac i jesli dobrze pamietam to jest to 14)
behemot - 27-06-2011, 22:02
ok dzieki Jutro wraca moja pajerka to se oblukam.
|
|
|