To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS GDI] Pisk, buczenie podczas kręcenia kierownicą na post

kabul_wawa - 25-06-2011, 12:03
Temat postu: [MSS GDI] Pisk, buczenie podczas kręcenia kierownicą na post
Witam wszystkich. Szukałem odpowiedzi do tematu i nigdzie na forum nie znalazłem więc piszę; Otóż od dwóch dni mam problem z piszczącym Mietkiem. W momencie kręcenia kierownicą w miejscu, kiedy auto się nie porusza, spod maski wydobywa się piszcząco-buczący dźwięk, który jest dość głośny. Nie mam żadnych problemów ze wspomaganiem-pracuje bardzo dobrze, no i podczas jazdy wspomnianego wcześniej dźwięku nie słychać-generalnie by się wydawało że wszystko jest OK. Pomożecie??? :)
RaVciO - 25-06-2011, 13:26

Czy przy małych prędkościach np. przy manewrowaniu na parkingu też to słychać? (zastanawiam się czy to nie jest to wkur....ące piszczenie kierownicy co u większości posiadaczy MSSa)
futrzany - 25-06-2011, 14:24

Albo pasek wspomagania naciągnąć albo koniec pompy wspomagania
kabul_wawa - 26-06-2011, 11:29

Zdecydowanie nie jest to znane wszystkim piszczenie kierownicy tylko coś poważniejszego i duuużo głośniejszego. Zacznę od paska wspomagania i mam nadzieję że to tylko kwestia tego. Dziękuję bardzo i pozdrawiam wszystkich

[ Dodano: 27-06-2011, 10:25 ]
No niestety będzie to większy wydatek, bo poszła pompa wspomagania-ahhh.... nie nawidzę poniedziałków