Outlander I Ogólne - Bardzo się kurzy
zegar - 25-06-2011, 13:14 Temat postu: Bardzo się kurzy Witam, nie wiem czy też tak macie, ale strasznie kurzy mi się OII w środku. Po wymyciu deski rozdzielczej, wystarczy jakieś 15-20 min i już widzę jak osiada kurz...
Może to wina jakiegoś filtra? a może TTTM???
Czy ktoś zauważył podobne objawy u siebie?
KowaliK - 25-06-2011, 13:39
Tak.
zegar - 25-06-2011, 13:43
Tak znaczy? TTTM?
Muciek - 25-06-2011, 14:30
Nooo właśnie tak. Lubi kurz i co poradzisz?
rezon - 25-06-2011, 15:56
zegar napisał/a: | Czy ktoś zauważył podobne objawy u siebie? | wielokrotnie - sztywna deska - lepiej widać kurz.
bonito - 27-06-2011, 11:41
Moim zdaniem nie kurzy się bardziej niż w innych samochodach. Może warto przelecieć się z odkurzaczem po wnętrzu?
bonito
small - 27-06-2011, 12:27
Ja u siebie nie zauważyłem, aby się bardziej kurzyło niż w innych autach. Po prostu raz w tygodniu sprzątam auto w środku i nie mam problemu z kurzem.
rezon - 27-06-2011, 12:41
bonito napisał/a: | Moim zdaniem nie kurzy się bardziej niż w innych samochodach. | na pewno nie kurzy się bardziej - bo niby dlaczego. Ale na przedliftowej desce czarnej, sztywnej lepiej widać kurz niż na miękkich i z fakturą i np. szarych.
michu300 - 27-06-2011, 15:55
O tyle twarde plastiki się bardziej kurzą, że przyciągają kurz. Skóra, czy skaj nie przyciąga tak bardzo (czy inne miękkie tworzywa). Na czarnym dodatkowo bardziej widać. Taki plastik bardziej ładuje się elektrostatycznie powierzchniowo i trudniej go rozładować Można jonizować, albo używać takich urządzeń i preparatów jak np. w fotografii...
zegar - 30-06-2011, 16:26
michu300 napisał/a: | O tyle twarde plastiki się bardziej kurzą, że przyciągają kurz. Skóra, czy skaj nie przyciąga tak bardzo (czy inne miękkie tworzywa). Na czarnym dodatkowo bardziej widać. Taki plastik bardziej ładuje się elektrostatycznie powierzchniowo i trudniej go rozładować Można jonizować, albo używać takich urządzeń i preparatów jak np. w fotografii... |
i to jest profesjonalna odpowiedz
a Kolegom jeszcze dopowiem, ze Outek jest myty i czyszczony regularnie raz w tygodniu...
Dodatkowo, nabylem droga kupna specjalna gabke do szyszczenia takich powierzchni i caly czas mam ja pod reka....
gold123 - 10-08-2011, 00:01
zegar napisał/a: |
i to jest profesjonalna odpowiedz
a Kolegom jeszcze dopowiem, ze Outek jest myty i czyszczony regularnie raz w tygodniu...
Dodatkowo, nabylem droga kupna specjalna gabke do szyszczenia takich powierzchni i caly czas mam ja pod reka.... |
Brawo
A czy teraz się mniej kurzy ?
Bo u mnie kurzy się jak diabli, jak podejrzewam - z powodów opisanych w profesjonalnej odpowiedzi i zastanawiam się czy ta specjalna gąbka zdaje egzamin ?
pozdrawiam
13zbyszek13 - 10-08-2011, 08:00
Ja deskę przecieram wyłącznie wilgotną wypłukana w wodzie i wyciśnięta mocno czysta szmatką frote i jest Ok, jest ładna matowa.
Nie używam żadnych środków chemicznych bo zauważyłem że po nich właśnie szybko się
przykleja kurz i nadają połysk,
|
|
|