Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Wyświetlacze w carismie po lifcie.
MikeDID - 28-06-2011, 15:53 Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Wyświetlacze w carismie po lifcie. Witam,
Padł mi wyświetlacz, możliwe że innym również.
Mam carismę po lifcie, z climatronikiem.
I chciałem sobie kupić wyświetlacz, bez zabawy z elektroniką żeby naprawić aktualny - nie mam czasu na to.
No i już chciałem, i sprzedawcy mi mówią, że mają wyświetlacz ale nie do climatronica - nie będzie działał.
I trochę powstał problem bo w zasadzie nikt takiego nie ma.
Czy ktoś orientuje się czy takie wyświetlacze (z wersji bez climatrionca) będą działać u mnie?
Mój wyświetlacz ma następujący numer katalogowy:
MR975047
Jest kilka ofert z wyświetlaczem o numerze MR975046 - i tu pytanie, czy ten wyświetlacz będzie działał poprawnie u mnie?
Ktoś już ma doświadczenia w tym temacie?
Pozdrawiam
gulgulq - 28-06-2011, 16:39
wyświetlacz do ... ???
teoretycznie nie pasuje bo są inne numery - być może wyświetlacz ma jakieś aktywne lub nieaktywne funkcje
jeśli masz możliwość to najlepiej podjechać do handlarza, wpiąć wyświetlacz i sprawdzić czy działają wszystkie funkcje (komputer, radio,cd, klimatronik)
Centosz - 28-06-2011, 17:35
Panowie żeby wyciągnąc wyswietlacz trzeba demontować całą konsole środkową?Chodzi mi konkretnie o ten daszek nad wyświetlaczem.Pod wpływem drgań silnika brzęczy i chciał bym go jakoś uciszyć.
dewu123 - 28-06-2011, 18:51
Po dokręcaj/wymień śruby w kabinie, powinno dać dobry efekt,
MikeDID - 29-06-2011, 00:18
gulgulq napisał/a: | wyświetlacz do ... ???
teoretycznie nie pasuje bo są inne numery - być może wyświetlacz ma jakieś aktywne lub nieaktywne funkcje
jeśli masz możliwość to najlepiej podjechać do handlarza, wpiąć wyświetlacz i sprawdzić czy działają wszystkie funkcje (komputer, radio,cd, klimatronik) |
Ten wyświetlacz, który jest tylko po lifcie, który dość często pada - zaczyna 'gubić' wyświetlane informacje.
Ja zdaję sobie sprawę, że może coś nie działać ale właśnie dlatego pytam się tutaj bo może ktoś przekładał, i może wie, że wyświetlacz MR975046 nie ma nawigacji jak MR975047, a mimo wszystko działa bez problemu - climatronic, 'komputer'.
Centosz napisał/a: | Panowie żeby wyciągnąc wyswietlacz trzeba demontować całą konsole środkową?Chodzi mi konkretnie o ten daszek nad wyświetlaczem.Pod wpływem drgań silnika brzęczy i chciał bym go jakoś uciszyć. |
Zobacz ten temat:
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#846263
[ Dodano: 11-07-2011, 08:37 ]
Ok, naprawiłem.
Jeśli ktoś posiada wyświetlacz MR975047 (wyświetlacz, który jest w modelach z automatyczną klimatyzacją) i przygasają informacje na wyświetlaczu to bez problemu naprawi go sobie wyświetlaczem o numerze MR975046 (model auta z klimatyzacją manualną), który jest bardziej dostępny (czyt. dostępny w ogóle).
|
|
|