To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8MSX] Jakie sprzęgło do MSX?

Asmodeus1 - 29-06-2011, 11:01
Temat postu: [Cari 1.8MSX] Jakie sprzęgło do MSX?
Witam,
mam Carisme MSX, i padł mi docisk. I teraz mam pytanie. Czy sprzęgło (komplet) będzie pasować z wersji standardowej? Z instrukcji wynika że dół silnika jest taki sam, skrzynia taka sama (nawet Laguna ma taką skrzynię). więc idąc tą drogą sprzęgło powinno być takie samo. Co więcej na allegro są komplety do wersji 1,8 i GDI za jakieś 400zł. i są komplety do GDI i MSX za 750 zł. Co więcej jest komplet firmy aisin gdzie sprzęgło jest dedykowane do 1,8 i MSX. I teraz mam mętlik, czy wydawać 750 zł czy może będzie pasowało to za 400 zł.
Proszę o pomoc.

sniegu - 29-06-2011, 11:49

zadzwoń do japaneze
422154402
podaj numer vin i się zorientujesz jaki koszt
a swoją drogą to zrób zdjęcia i pochwal się bo msx-ów jest bardzo mało na forum
ewentualnie możesz sobie jeszcze tutaj sprawszić http://www.detali.ru/
wybierasz mitsubishi i wbijasz numer win i sprawdzasz numery katalogowe części.

[ Dodano: 29-06-2011, 11:58 ]
ale musisz się przygotować na wydatki bo części do msx są droższe niż do innych carism np podwójny rozrząd i takie tam

Asmodeus1 - 29-06-2011, 12:17

rozrząd nie jest wcale taki drogi. Kosztuje podobnie co do Laguny. Oczywiście bez siłownika hydraulicznego. Ale jeżeli jest sprawny to bez sensu wymieniać. A części kupiłem u Patacza w Wieluniu.
sniegu też jestem z Wielunia.

sniegu - 29-06-2011, 12:39

wow szacun nie wiedziałem że mamy w mieśie msx-a
trza się spotkać:)

Asmodeus1 - 29-06-2011, 13:03

mamy, mamy. Ale z wyglądu szału nie ma bo kupiłem go od kolesia co nie dbał o to autko (dużo rdzy i pognieciony gdzieniegdzie)i robił swoje udoskonalenia (diody w lampach itp.). Ale kupiłem ją naprawdę tanio. a jeździ całkiem dobrze.
sniegu - 29-06-2011, 17:31

msx-y często tak kończą bo każdy wieś tuner myśli że to calibra i jaki by mu tu spojler na klapę wpierniczyć niestety