To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - Lancer 1991 1.5 GLXi

warzywniak - 29-06-2011, 14:19
Temat postu: Lancer 1991 1.5 GLXi
Witam,
Lancer GLXi 1.5 12v
Po wymianie kabli zapłonowych, auto przestało właściwie pracować. Po odpaleniu wszystko normalnie funkcjonuje, jednak kiedy dodaję gazu samochód zaczyna przerywać. Dodaję gazu, jedzie ale szarpie. Na wysokim biegu musi "ustawić się" na właściwych dla siebie obrotach i nie szarpie, ale też moc nie jest ta co wcześniej. Generalnie przy niskich obrotach szarpie i muszę redukować do niższego biegu. Nie wiem o co kaman.

Uwaga 1: Wymieniłem kable bo jeden z nich pękł całkowicie a na drugim widać niewielkie pęknięcia.
Uwaga 2: Ostatnio brakło mi bajury(bywa) i ten fakt też się zbiegł z opisanym wyżej zachowaniem samochodu.

Pozdrawiam, proszę o pomoc.

Karol-13 - 30-06-2011, 00:45

najpierw sprawdź kable, może źle wpięte...a co do braku benzyny to miałem podobny problem w zimę, objawy praktycznie identyczne, no i niestety nie obeszło się bez wymiany pompki paliwa, znajdującej się w zbiorniku...
mis_smis - 30-06-2011, 08:34

Jeśli kable masz właściwie założone to prawdopodobnie zatkał się filtr paliwa bo mogłeś wyssać wszystkie syfy z baku łącznie z ew wodą w baku i nie będzie ci pracował pod obciążeniem bo za mały przepływ paliwa