To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - montaz zwrotnic

slim21 - 02-07-2011, 19:55
Temat postu: montaz zwrotnic
Witam wszystkich. Chce w moim misku MSS wymienic glosniki w przednich dzwiach na zestaw odseparowany. Prosze doradzicie gdzie najlepiej zamontowac zwrotnice? A co myslicie o montazy tweeterow na dzwiach miedzy klamka a konsola przednia ? Czy moze lepiej umiesc je na slupkach? Prosze doradzcie.
londolut - 03-07-2011, 12:50

Dla odsłuchu nie ma to znaczenia gdzie ją umieścisz. Jeśli masz plan montażu tweeterów na boczkach drzwi to zwrotkę lepiej przylepić do tapicerki od środka, wtedy przez tą harmonijkę między drzwiami a budą wsadzasz tylko jeden kabel. Przy takim rozwiązaniu jednak zwrotka jest narażona na wilgoć. Ja bym polecił ci zamontować tweetery na desce (na podszybiu) i wsadzić zwrotki gdzieś pod deskę.
JacekeR - 14-07-2011, 23:12

A ja bym zalecił montaż zwrotnic w drzwiach , mniej komplikacji z kablami. Jeżeli nie zmieniasz instalacji na inna i korzystasz z firmowej to zwrotnice można przylepić na drzwiach od wewnątrz. (taśma dwustronna samoprzylepna, na wysokości coś około 15-20 cm nad dołem drzwi,a jeśli masz wątpliwości co do zalania jej to można posmarowąć ją wazeliną techniczną ) i gotowe.