Carisma - Techniczne - zamki padły
Dlugih7 - 03-07-2011, 19:25 Temat postu: zamki padły Witam
Mam o to kłopot, od strony pasażera nie moge przekręcic kluczyka i tak samo jest z bagażnikiem. Prosze mi powiedzieć co mogło paść i ewentualnie co kupić zeby działało. Cały zamek do bagażnika na allegro nie jest drogi, ale pytam czy musze koniecznie kupować cały, gorzej pewnie z zamkiem w drzwiach? Wd40 nie pomogło i podobne tego typu wspomagacze.
robertdg - 03-07-2011, 19:44
Ja bym rozebrał zamki, powyciągał i poczyścił bębenki, są zrobione ze stopów alu więc korozje (tlenek aluminium) kocha takie rozwiązania chwytać
Dlugih7 - 03-07-2011, 21:19
a gdyby nie udało sie uratować tego w drzwiach to jak potem wygląda sprawa innego zamka i klucza tego co mam, przecież kazdy ma inny?
robertdg - 03-07-2011, 21:40
Każdy dobry rzemieślnik, ślusarz naprawi Ci wkładke, ewentualnie zakupisz zamek na allegro i zostaną w nim zmienione zapadki aby pasował pod Twój kluczyk
Dlugih7 - 17-07-2011, 20:49
zamek od strony pasażera naprawiłem, ale teraz inne pytanie:
coś mi nie pasuje to że przekrecając kluczyk otwieram i zamykam tylko te właśnie drzwi, natomiast od strony kierowcy cantralny zamyka wszystkie drzwi
co może być nie tak, może źle poskładałem spowrotem?
robertdg - 17-07-2011, 20:55
Dlugih7 napisał/a: | natomiast od strony kierowcy cantralny zamyka wszystkie drzwi | widocznie tylko ten zamek odgrywa rolę MASTER-a
|
|
|