To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - regeneracja przekładni

orbit - 04-07-2011, 09:10
Temat postu: regeneracja przekładni
Witam

Orientuje się ktoś gdzie w Tarnowie i okolicach można zrobić regeneracje przekładni

Tomek - 04-07-2011, 09:24

do Krakwa masz niedaleko, a stąd już niedaleko do Leszka :)
orbit - 04-07-2011, 11:01

No wiem tylko tak pojade i co zostawie auto i jestem 150k od domu i nie bardzo jest jak wracać :( chyba że to operacja kilkugodzinna to postoje popatrze (z browarem w ręce) i będą od czasu do czasu puszczał stosowny komentarz z cyklu "a co to?", "to się chyba inaczej powinno robić"itp :mrgreen: :mrgreen:
Tomek - 04-07-2011, 11:13

no niestety operacja przynajmniej kilkudniowa
bo bywaja problemy z uszczelniaczami, a trzeba wyciagnac przekładnie, zeby zobaczyc jakie oszczelniacze tam sa
no chyba, ze ktos wie dokladnie, ale wtedy to dobra dniówka ci zejdzie
zadzwon i sie zapytaj

plus taki, ze koszt dobry
a jak pojedziesz gdzies w tarnowie, to wyglada to tak, ze ci wyciagna przekładnie (nie za darmo), wyślą do regeneracji w polsce, przyjdzie po 7-10 dniach (zapewne roboczych), i ci zamontuje (nie za darmo)
sam sie orientowalem w tarnmowie w sprawie regeneracji w tamtym roku, to nigdzie nie robili na miejscu

sama regeneracja Cie wyjdzie juz dosc drogo, a jak beda problemy, to nie wiesz kto zepsiuł - mechanik, czy zakład regenerujacy, a u Leszka, wiesz kogo pociagnac do odpowiedzialnosci :mrgreen:

[ Dodano: 04-07-2011, 11:15 ]
orbit napisał/a:
i jestem 150k od domu i nie bardzo jest jak wracać

raptem 90 km z Tarnowa

orbit - 04-07-2011, 11:29

A robiłeś regeneracje?? u Leszka ile taka zabawa kosztuje? Noo jak 90 km to biore rower:P
Tomek - 04-07-2011, 11:38

poszło na PW
sveno - 04-07-2011, 19:00

o jqkiej przekładni mowa? Skrzynia biegów? Dyfer? tomek84, ty robileś synchro u siebie?
Tomek - 04-07-2011, 20:02

przekładnia kierownicza

synchro na szczęście u mnie nie daje się we znaki
miałem lekkie zgrzyty przy szybkiej zmianie z 2 na 3, ale minęło jakieś 3 tys. km, po wymianie oleju w skrzyni, więc odpukać póki co
a co ciekawe to na kończącym się sprzęgle jeżdże już ponad 25 tyś km, tyle, że nic nie ślizga