[96-02]Colt CJ0 - Problem z kontrolką CE (check engine)
rz3 - 04-07-2011, 18:04 Temat postu: Problem z kontrolką CE (check engine) Witam
Mam problem z kontrolką Check Engine w moim colciku (1999). Od dwóch dni podczas hamowania silnikiem lub zwykłego hamowania po 2-5 sekundach zaświeca się kontrolka CE i gaśnie zaraz po dodaniu gazu.
Dzisiaj odwiedziłem serwis Mitsubishi w celu zdiagnozowania tego problemu i na komputerze pokazał się błąd TPS - 14. Ciekawostką było to, próba wykasowania błędu nie powiodła się - a kolejne sprawdzenie m.in. TPS nie pokazało już żadnego błędu.
Następnie zostało przeczyszczone wlot przepustnicy i ponowne sprawdzenie na komputerze błedów i dalej czysto.
Następnie odjechałem z serwisu i po przejechaniu kilkunastu metrów to samo- czyli kontrolka zaczyna się świecić jak hamuję i gaśnie po dodaniu gazu.
Czy ktoś może coś poradzić ?
pozdrawiam
Robert
[ Dodano: 29-07-2011, 19:24 ]
Chciałbym się podzielić z kolejnymi moimi spostrzeżeniami. Kiedy jest sucho wówczas kontrolka check engine wogóle się nie świeci, jednakże zaraz po deszczu - kontrolka zaczyna znowu wariować i świeci się wtedy kiedy jadę na biegu lub hamuję.
Czy ma ktoś jakieś sugestie ?
|
|
|